Antena Meniu Search
x

Atentat terorist asupra convoiului premierului palestinian Rami Hamdallah, în Fâzia Gaza. Momentul exploziei, surprins video

O explozie a vizat marţi convoiul premierului Autorităţii Palestiniene (AP) Rami Hamdallah, în Fâşia Gaza.

Hamdallah şi influentul şef al serviciilor palestiniene de informaţii Majid Faraj au scăpat nevătămaţi din deflagraţie, care a avut loc imediat după intrarea convoiului în enclava - situată între Israel, Egipt şi Marea Mediterană - condusă de către mişcarea islamistă Hamas, a declarat o sursă din domeniul securităţii care se afla la faţa locului în momentul deflagraţiei.

Convoiul a fost vizat și de focuri de armă în timpul exploziei, a declarat altă sursă în domeniul securităţii palestiniene.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Hamasul a izolat, ulterior, sectorul.

Venit să ia parte la inaugurarea unei uzine de tratare a apelor uzate, Hamdallah a apărut la televiziune, însă şi-a scurtat această vizită, fără să mai participe la alte întâlniri din program.

Preşedintele Autorităţii Palestiniene acuză Hamasul

Preşedintele Autorităţii Palestiniene Mahmoud Abbas a denunţat un ”atentat laş” şi a declarat că el consideră Hamasul responsabil, potrivit presei oficiale palestiniene.

Explozia nu a fost revendicată. Grupări islamiste radicale sfidează cu regularitate autoritatea Hamasului în acest teritoriu palestinan.

Ministerul de Interne al Hamas a anunţat că a arestat trei persoane şi a deschis o anchetă.

Hamasul a condamnat atacul, într-un comunicat, anunţând că provine de la ”aceeaşi mână” ca asasinatul lui Mazen Faqha - un camandant din cadrul aripei sale armate - în martie 2017 şi tentativa de asasinare a lui Tawfiq Abu Naim - şeful forţelor sale de securitate - în octombrie.

Hamasul a acuzat Israelul de asasinarea lui Mazen Faqha. Al doilea atac este atribuit unor islamişti radicali.

Hamasul a criticat declaraţiile lui Abbas care, în opinia sa, ”fac jocul criminalilor”.

Sursa. News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Atentat terorist asupra convoiului premierului palestinian Rami Hamdallah, în Fâzia Gaza. Momentul exploziei, surprins video