Antena Meniu Search
x

Premierul Boris Johnson susţine că tranziţia post-Brexit ar putea să se încheie fără un acord cu Uniunea Europeană

Boris Johnson avertizează că tranziţia post-Brexit s-ar putea încheia fără niciun acord cu Uniunea Europeană. Pe de altă parte, anumiţi oficiali susţin că Marea Britanie va trebui să accepte standardele impuse de UE, pentru a ajunge la o finalitate a discuţiilor.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 08.12.2020, 17:37

Premierul Marii Britanii avertizează că tranziţia post-Brexit ar putea să se încheie fără un acord cu UE
Boris Johnson urmează să se deplaseze la Bruxelles pentru ultimele eforturi de a ajunge la un acord cu Uniunea Europeană - Profimedia Images
  • Premierul Marii Britanii avertizează că există şanse ca tranziţia post-Brexit să se încheie fără vreun acord
  • Tranziţia post-Brexit durează până pe 31 decembrie 2020

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a afirmat că negocierile cu Uniunea Europeană privind relaţiile post-Brexit s-ar putea încheia fără acord, chiar dacă oficialii susţin că eforturile de negociere vor fi făcute până în ultima clipă. 

"Suntem mereu încrezători, dar ar putea veni un moment în care vom admite că este momentul încheierii negocierilor şi că aşa stau lucrurile. Vom prospera foarte mult în orice mod şi, dacă vom ajunge la un model precum cel australian, este bine şi aşa", a declarat Boris Johnson.

Boris Johnson urmează să se deplaseze la Bruxelles pentru ultimele eforturi de a ajunge la un acord cu Uniunea Europeană, potrivit mediafax.ro. 

Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a discutat telefonic cu premierul Marii Britanii, dar deocamdată nu au ajuns la un numitor comun, din cauza diferenţelor semnificative în trei probleme esenţiale: standardele concurenţiale egale, principiile de guvernare şi cotele de pescuit.

Reacţii la nivel înalt

Reprezentantul Franţei în Comisia Europeană, Thierry Breton, comisar pentru Piaţa Internă, a avertizat recent că nu va exista niciun acord post-Brexit dacă Marea Britanie nu acceptă standardele UE.

''Eu înţeleg foarte bine că prietenii noştri britanici vor să beneficieze de pe urma pieţei comunitare. Dacă britanicii acceptă aceste reguli, vor fi bineveniţi. Dacă nu le acceptă, nu va fi niciun acord'', a specificat acesta. 

Recent, cancelarul Germaniei, Angela Merkel, a avertizat că Uniunea Europeană trebuie să se pregătească pentru scenariul încheierii fără niciun acord a tranziţiei post-Brexit.

Marea Britanie s-a retras din Uniunea Europeană pe 1 februarie. În perioada de tranziţie post-Brexit, care durează până pe 31 decembrie 2020, ţara va continua să aplice reglementările Uniunii Europene. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Premierul Boris Johnson susţine că tranziţia post-Brexit ar putea să se încheie fără un acord cu Uniunea Europeană