Antena Meniu Search
x

Premierul britanic Rishi Sunak: Avioanele britanice au doborât o serie de drone iraniene

Premierul britanic Rishi Sunak a declarat duminică faptul că avioane militare britanice au doborât dronele lansate de Iran în atacul asupra Israelului. Pentru a evita o escaladare a conflictului, Sunak cere calm: „capetele calme să prevaleze”.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 15:06

Premierul britanic Rishi Sunak: Avioanele britanice au doborât o serie de drone iraniene - Profimedia

„Pot să confirm că avioanele noastre au doborât o serie de drone de atac iraniene”, a declarat Sunak pentru televiziuni, potrivit Reuters, citat de Mediafax.

"Capetele calme să prevaleze"

„Dacă acest atac ar fi avut succes, repercusiunile pentru stabilitatea regională ar fi greu de supraestimat. Susținem securitatea Israelului și a regiunii mai largi, ceea ce este, desigur, important și pentru securitatea noastră aici, acasă. Ceea ce avem nevoie acum este să prevaleze capetele calme”.

Sunak urma să se alăture discuțiilor dintre liderii G7 în cursul zilei de duminică. „Este important să ne coordonăm cu aliații și vom discuta următorii pași în acel moment”, a spus el.

Reamintim că Iranul a lansat primul atac din istorie asupra Israelului, cu peste 300 de drone şi rachete. Este alertă în majoritatea oraşelor iar sirenele antiaeriene au sunat toată noaptea. Armata israeliană spune că a interceptat majoritatea proiectilelor însă cere acum o reuniune de urgenţă a Consiliului de Securitate ONU. Principalul ajutor a venit din partea Statelor Unite, iar Biden a discutat prin telefon cu premierul Benjamin Netanyahu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Premierul britanic Rishi Sunak: Avioanele britanice au doborât o serie de drone iraniene