Antena Meniu Search
x

Video Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei, evacuați dintr-o bază militară NATO, din cauza unui avion rusesc

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, şi preşedintele Lituaniei, Gitanas Nauseda, au fost nevoiţi să întrerupă o conferinţă de presă desfăşurată într-o bază militară lituaniană din cauza riscurilor geneate de un avion rus, informează cotidianul El Pais.

de Redactia Observator

la 08.07.2021, 13:27

Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei, evacuați dintr-o bază militară NATO, din cauza unui avion rusesc
Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei, evacuați dintr-o bază militară NATO, din cauza unui avion rusesc - Youtube

Prim-ministrul Spaniei, Pedro Sanchez, se află într-o vizită oficială în Lituania şi a inspectat trupele spaniole din baza militară Šiauliai.

În timp ce Pedro Sanchez şi Gitanas Nauseda organizau o conferinţă de presă, în baza militară a fost activată o alertă antiaeriană, din cauza apropierii neautorizate a unui avion militar rusesc. Două avioane de vânătoare Eurofighter au fost mobilizate pentru interceptarea aeronavei militare suspecte, care părea să se apropie în mod neautorizat survolând Marea Baltică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Conferinţa de presă a premierului Spaniei şi a preşedintelui Lituaniei a fost reluată după 30 de minute de la incident, conform cotidianului El Pais.

În Lituania, Letonia şi Estonia sunt staţionaţi militari NATO pentru misiuni care au rolul descurajării acţiunilor provocatoare ale Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Intenţionaţi să cumpăraţi mai multe produse româneşti dacă adaosul comercial la acestea va fi plafonat?
Observator » Stiri externe » Premierul Spaniei şi preşedintele Lituaniei, evacuați dintr-o bază militară NATO, din cauza unui avion rusesc