Antena Meniu Search
x

Colonel asasinat în centrul Teheranului de două persoane pe motocicletă. Iranul acuză Israelul: Moartea acestui martir va fi răzbunată

Ebrahim Raissi, președintele Iranului, a vorbit despre moartea colonelului Sayyad Khodai, ofițer al Gărzii Revoluționare și a anunțat că moartea acestuia, pe care îl numește "martir" va fi răzbunată, notează Agerpres.

de Adrian Popovici

la 23.05.2022, 11:43

Președintele Iranului a anunțat că moartea colonelului va fi răzbunată.
Colonelul Gărzii Revoluționare a fost asasinat în centrul Teheranului - Profimedia

"Nu mă îndoiesc că sângele acestui mare martir va fi răzbunat", a declarat președintele la o televiziune de stat. De asemenea, el le-a cerut instituțiilor din țara sa să ancheteze acest asasinat și să îi găsească pe cei care l-au realizat și comandat.

"Nu există nicio îndoială că mâna aroganţei mondiale poate fi văzută în această crimă", a spus președintele iranian. În general, liderii de la Teheran folosesc această expresie pentru a vorbi despre SUA şi aliaţii lor din regiune. "Insist asupra urmăririi serioase (n.r. a criminalului) de către responsabili ai securităţii", a adăugat acesta.

Moartea colonelului Sayyad Khodai vine la aproximativ doi ani de la moartea unui alt personaj important din Iran: Mohsen Fakhrizadeh, specialist în fizică nucleară. La rândul său, acesta și-a găsit sfârșitul tot într-un atac. Atunci oficialii de la teheran au pus această acțiune pe seama Israelului.

Asasinarea colonelului, un pericol de securitate major

Pe acelaşi subiect

Analiștii atrag atenția asupra faptului că asasinarea lui Sayyad Khodai reprezintă cea mai importantă problemă de securitate din Iran de la asasinarea expertului în fizică nucleară. Primele informații legate de acest incident arată că colonelul a fost atacat de două persoane pe motocicletă, chiar în apropierea casei sale, atunci când se afla în mașină. Din această cauză, autoritățile au demarat o campanie extinsă de identificare a celor care se fac vinovați.

Colonelul Khodai a fost membru senior al forței de elită Quds, o ramură a Gardienilor Revoluției care desfășoară operațiuni sub acoperire în străinătate. Statele Unite acuză această unitate de a sprijinirea organizațiilor teroriste și de o serie de atacuri din Orientul Mijlociu.

Purtătorul de cuvânt al Ministerului de Externe, Saeed Khatibzadeh, a declarat că colonelul a fost asasinat de dușmanii Iranului, care sunt "agenți teroriști afiliați aroganței globale". În plus, oficialul a mai adpugat că și că țările care "pretind că luptă împotriva terorismului sunt, din păcate, tăcute"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Colonel asasinat în centrul Teheranului de două persoane pe motocicletă. Iranul acuză Israelul: Moartea acestui martir va fi răzbunată