Antena Meniu Search
x

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a recunoscut că se află sub investigaţie!

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a recunoscut că este investigat, după ce l-a demis pe şeful FBI, James Comey, iar acesta a depus mărturie într-o anchetă care vizează îndepărtarea sa. Într-o postare pe contul personal de twitter, preşedintele american a fost ironic la adresa anchetei care îl priveşte acum.

Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a recunoscut că este investigat, după ce l-a demis pe şeful FBI, James Comey, iar acesta a depus mărturie într-o anchetă care vizează îndepărtarea sa. Într-o postare pe contul personal de twitter, preşedintele american a fost ironic la adresa anchetei care îl priveşte acum.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

„Sunt investigat pentru că l-am concediat pe directorul FBI de către un bărbat care mi-a spus să îl concediez pe directorul FBI! Vânătoare de vrăjitoare!”, a scris Trump.

Nu este clar la cine s-a referit Trump, care Procurorul General adjunct Rod Rosenstein a fost cel care a scris o notă internă prin care a recomandat concedierea lui Comey. De asemenea, el a aprobat numirea unui procuror special care să se ocupe de dosarul posibilei ingerinţe ruse în alegerile din SUA.

Mesajul de vineri al preşedintelui a reprezentat prima confirmare oficială că este anchetat de procurorul special pentru concedierea lui Comey, luna trecută.

Trump a admis într-un interviu că se gândea la controversa legată de Rusia când a luat decizia.

Nu este clar dacă anunţul lui Trump se bazează pe informaţiile apărute în presă sau dacă Preşedinţia a fost informată oficial.

De asemenea, Trump a demonstrat vineri dimineaţă că ancheta privind Rusia continuă să îi ocupe atenţia, printr-o serie de msaje în care a critica controversa. „După şapte luni de anchete&audieri în comisii în legătură cu ‘colaborarea mea cu ruşii’, nimeni nu a reuşit să arate vreo dovadă. Trist!”, a scris el.

“În pofida vânătorii false de vrăjitoare care are loc în America, numele economice&privind locurile de muncă sunt grozave. Reglementările jos, slujbele şi entuziamul sus de tot”, a adăugat el.

Washington Post a scris miercuri că procurorul special care coordonează ancheta cu privire la un presupus amestec al Rusiei în alegerile prezidenţiale americane, Robert Mueller, anchetează dacă preşedintele Donald Trump a obstrucţionat justiţia în dosarul rus.

Procurorul Mueller ar fi solicitat întrevederi cu cinci oficiali din serviciile de informaţii, dintre care trei au acceptat să fie audiaţi.

Este vorba despre Daniel Coats, directorul serviciilor de informaţii (ODNI), Mike Rogers, directorul agenţiei de spionaj NSA şi de fostul său adjunct Richard Ledgett.

Aceste întrevederi pot avea loc săptămâna aceasta.

”Scurgerea de informaţii de la FBI cu privire la preşedinte este scandaloasă, de neiertat şi ilegală”, a reacţionat avocatul lui Trump Marc Kasowitz, fără să se pronunţe pe fond.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump a recunoscut că se află sub investigaţie!