Antena Meniu Search
x

Video Presupus criminal în Italia, arestat în România. Tânărul și-ar fi ucis prietenul din copilărie cu 13 lovituri de cuțit

Pierpaolo Panzieri, proprietar al unei afaceri de familie în domeniul construcțiilor, a fost ucis, luni seară, în propria casă, la Pesaro, un oraș din regiunea Marche, Italia. A fost înjunghiat până la moarte, iar presupusul criminal este un prieten din copilărie, Michael Alessandrini. Acesta din urmă a fost arestat în România, în urma unui control de rutină al poliției, relatează Sky tg24.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.02.2023, 07:26

Pierpaolo Panzieri avea doar 27 de ani și o viață întreagă înainte. Se mutase în centrul istoric al orașului Pesaro, în casa din via Gavelli, cu doar 15 zile în urmă. Avea o mică afacere de familie, era pasionat pentru muzică și cânta la trompetă, pian și la chitară. Luni seară, băiatul a murit în cel mai odios și oribil mod: înjunghiat până la moarte, cu 13 lovituri de cuțit. Chiar el a fost cel care i-a deschis ușa celui care avea să-i fie călău: un tânăr de 30 de ani, prieten din copilărie, în care avea toată încredere, potrivit il Resto del Carlino

Filmul crimei din Pesaro

Pierpaolo Panzieri a fost găsit mort marți dimineață chiar de fratele lui. Tatăl, neavând vești despre băiat, și-a trimis celălalt fiu să-l caute. Intrând în apartament, a făcut tragica descoperire. Trupul lui Panzieri era pe jos, lângă ușa băii, într-o baltă de sânge. Medicul legist a constatat că pe corp erau cel puțin 13 urme de înjunghiere, scrie Today.it. Cine l-a lovit, l-a lovit fără milă, inclusiv în spate și gât, iar poziția corpului sugera faptul că Panzieri a încercat să se refugieze în baie, dar fără succes.

Ușa casei nu era forțată

Cercetările au fost îndreptate imediat către cercul de prieteni și cunoştinţe ale victimei. Ușa din față nu avea semne de intrare forțată, ceea ce pentru anchetatori însemna că Panzieri a deschis ușa celui care s-a dovedit mai târziu a fi ucigașul său. Cu toate acestea, două obiecte importante nu au fost găsite în casă: arma crimei - despre care se crede a fi un cuțit - și telefonul său mobil. Ipoteza este că ucigașul l-a luat, poate pentru a ascunde contactele cu victima.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Cine este Michael Alessandrini, suspectul arestat în România

Oră după oră, suspiciunile s-au concentrat asupra unui tânăr în vârstă de 30 de ani din Pesaro, pe numele său Michael Alessandrini, care pare să aibă probleme cu dependența de jocuri de noroc și prietenii suspecte. Cea mai acreditată ipoteză este că cei doi au petrecut luni seara împreună, dar ceva a declanșat tragedia. Alessandrini s-ar fi invitat la cină cu o scuză, dar înainte de a se prezenta la casa amicului său, ar fi luat mașina tatălui - un Renault Clio - și 500 de euro de la bunica sa. În apartamentul lui Panzieri, polițiștii au găsit urme ale cinei, mucuri de țigară și sticle de bere. Ce s-a întâmplat însă înainte de atacul nemilos încă nu a fost clarificat. Cert este că Alessandrini a fost filmat de camerele de supraveghere mergând spre mașină, cu care a trecut apoi granița la Trieste, pentru a merge în Slovenia și mai apoi în România, unde a și fost arestat în urma unui control rutiet de rutină. 

Presa italiană scrie că Alessandrini și-ar fi abandonat mașina care rămăsese fără benzină. Însă polițiștii români, după ce au verificat autoturismul cu numele de înmatriculare din Italia, și-au dat seama că este Renault-ul căutat de colegii din Peninsulă, la bordul căruia sar putea afla o persoană periculoasă care fuge după ce ar fi comis o crimă. 

Astfel, agenții au înțeles că bărbatul căutat se urcase în tren, într-o stație nu departe de mașina abandonată, în Arad, la aproximativ 2000 de kilometri de Pesaro. Au blocat trenul și l-au săltat. Potrivit unor surse, se pare că Alessandrini avea asupra sa elemente legate de infracțiune, posibil telefonul mobil al victimei, dar nu există încă o confirmare.

Primarul din Pesaro: "Orașul este în stare de șoc"

"Orașul este în stare de șoc, din cauza unei tragedii absurde și feroce. Să sperăm că poliția va reuși să-l prindă pe ucigaș în curând". Acesta a fost mesajul primarului din Pesaro Matteo Ricci, a doua zi după moartea lui Pierpaolo Panzieri.

O tragedie care a șocat comunitatea din Pesaro.

"O îmbrățișare familiei și prietenilor – continuă Ricci – tot orașul Pesaro vă este aproape în acest moment de durere extraordinară, după o crimă pe cât de odioasă, pe atât de absurdă".

Poliția italină continuă cercetările în acest caz, pentru a stabili ce s-a întâmplat în noaptea de luni spre marți și ce a dus la producerea oribilei crime. La Stampa scrie că factorul declanșator ar fi fost legat de bani. Presupusul ucigaș al lui Pierpaolo ar fi acționat sub impulsul unei răzbunări, furios pentru că tânărul de 27 de ani nu ar fi vrut să-i împrumute bani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi la curent cu ofertele în ceea ce priveşte titlurile de stat?

Observator » Stiri externe » Presupus criminal în Italia, arestat în România. Tânărul și-ar fi ucis prietenul din copilărie cu 13 lovituri de cuțit