Antena Meniu Search
x

Prețul petrolului, afectat de criza din Kazahstan şi de întreruperile de producţie din Libia. Cu cât a crescut

Prețul petrolului a crescut cu mai mult de 1%, continuând creşterea din sesiunea precedentă, din cauza escaladării tulburărilor din Kazahstan, producător de petrol al OPEC+, şi a întreruperilor de producţie din Libia, transmite Reuters.

Redactia Observator
de Redactia Observator

la 07.01.2022, 13:12

Preţurile petrolului au crescut cu mai mult de 1%, pe fondul tulburărilor din Kazahstan şi a întreruperilor de producţie din Libia
Preţurile petrolului au crescut cu mai mult de 1%, pe fondul tulburărilor din Kazahstan şi a întreruperilor de producţie din Libia - Profimedia Images imagine ilustrativa

Contractele futures pentru ţiţeiul Brent, de referinţă la nivel mondial, au crescut cu 1,09 dolari, sau cu1,3%, la 81,80 dolari pe baril, la cel mai ridicat nivel atins de la sfârşitul lunii noiembrie. Ţiţeiul american West Texas Intermediate (WTI) a câştigat 1,40 dolari, sau 1,8%, până la 79,25 dolari pe baril, cel mai mare nivel consemnat de la jumătatea lunii noiembrie. Contractul a atins un maxim al şedinţei de 80,24 dolari pe baril.

Criza din Kazahstan are efecte pe plan economic

”Producţia OPEC, deşi a crescut, a dezamăgit piaţa – nu va fi suficientă pentru a ţine pasul cu cererea”, a declarat Phil Flynn, analist la Price Futures Group din Chicago, potrivit news.ro.

Rusia a trimis joi paraşutişti în Kazahstan pentru a ajuta la înăbuşirea unei revolte la nivel naţional, după ce violenţe mortale s-au răspândit în fostul stat sovietic strâns controlat de autorităţi.

Pe acelaşi subiect

Nu au existat indicii că producţia de petrol din Kazahstan ar fi fost afectată până acum.

Probleme cu producția de petrol a Libiei

Între timp, în Libia, producţia de petrol a fost de 729.000 de barili pe zi, a declarat National Oil Corp, în scădere de la un maxim de peste 1,3 milioane baril pe zi anul trecut, din cauza lucrărilor de întreţinere şi a opririlor unor activităţi de exploatare.

Preţurile au crescut săptămâna aceasta, în pofida faptului că OPEC+ a decis să menţină o creştere convenită a producţiei în februarie, în timp ce  stocurile de combustibil din SUA au crescut.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Permisul auto, valabil 15 ani în loc de 10. Sunteţi de acord cu proiectul?

Observator » Stiri externe » Prețul petrolului, afectat de criza din Kazahstan şi de întreruperile de producţie din Libia. Cu cât a crescut