Antena Meniu Search
x

Prigojin a primit muniția dorită, după ce a cerut în scris ca ostașii lui Kadîrov să ocupe pozițiile Wagner din Bahmut

Liderul grupului paramilitar Wagner, Evgheni Prigojin, a declarat că armata rusă i-a "promis" mai multe muniţii şi arme, după ce a ameninţat că se va retrage din oraşul ucrainean Bahmut dacă nu primeşte mai mult sprijin, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 07.05.2023, 15:31

Evgheni Prigojin șeful grupului Wagner
Prigojin a primit muniția dorită, după ce a cerut în scris ca oștașii lui Kadîrov să ocupe pozițiile Wagner din Bahmut - Profimedia Images

"Noaptea trecută am primit un ordin de a lupta (...). Ne-au promis că ne vor da toate muniţiile şi armele de care avem nevoie pentru a continua operaţiunile", a declarat Evgheni Prigojin într-un mesaj audio publicat de serviciul său de presă.

Vineri, şeful Wagner a ameninţat că îşi va retrage săptămâna viitoare trupele din Bahmut, epicentrul luptelor din estul Ucrainei, acuzând statul major rus că l-a lăsat fără muniţie. Pe Telegram, liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat ulterior, vineri seară, că luptătorii săi sunt gata să ocupe poziţiile ruseşti din oraş dacă grupul Wagner îşi va retrage într-adevăr unităţile.

Prigojin a cerut ca soldații lui Ramzan Kadîrov să ocupe pozițiile Wagner din Bahmut

Prin urmare, sâmbătă, Prigojin a cerut armatei ruse permisiunea de a preda poziţiile sale trupelor lui Ramzan Kadîrov. "Vă cer să emiteţi un ordin de luptă privind transferul, înainte de miezul nopţii de 10 mai, a poziţiilor grupului Wagner către unităţile batalionului Ahmat din localitatea Bahmut şi din împrejurimi", a declarat Evgheni Prigojin, într-o scrisoare publicată de serviciul său de presă şi adresată ministrului rus al apărării, Serghei Şoigu.

Pe acelaşi subiect

Şeful Wagner a precizat că face această solicitare "din cauza unei lungi lipse de muniţie", acuzând statul major că i-a furnizat doar 32% din muniţia solicitată din octombrie anul trecut.

Într-un mesaj separat, liderul miliţiei i-a mulţumit lui Ramzan Kadîrov pentru propunerea sa, asigurând că Bahmut, care se opune asalturilor ruseşti din vara anului trecut, va fi "cucerit fără îndoială" de trupele cecene.

Liderul mercenarilor Wagner acuză de luni de zile statul major rus că nu a furnizat oamenilor săi suficiente muniţii pentru a-i împiedica să câştige la Bahmut, ceea ce ar eclipsa armata rusă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Prigojin a primit muniția dorită, după ce a cerut în scris ca ostașii lui Kadîrov să ocupe pozițiile Wagner din Bahmut