Meniu
Search
x

Prima dezbatere Donald Trump - Joe Biden, marcată de insulte și întreruperi repetate

Prima dezbatere televizată dintre Donald Trump și Joe Biden a avut loc în această noapte, cu 35 de zile înaintea alegerilor din SUA. Dezbaterea a fost una marcată de întreruperi și insulte, în tonul declarațiilor din ultima perioadă.

De Cornel Preda la 30.09.2020, 10:38
  • Preşedintele Donald Trump l-a întrerupt în repetate rânduri pe Biden, indiferent de tema abordată
  • Celelalte două dezbateri prezidenţiale sunt prevăzute la 15 şi 22 octombrie

Joe Biden l-a numit clovn şi „cel mai rău preşedinte pe care l-a avut America” pe adversarul său, în timp ce Donald Trump i-a replicat că „nu e nimic inteligent la tine, Joe!”.

Cei doi candidați la alegerile prezidențiale din SUA au discutat despre pandemia de COVID-19, Curtea Supremă de Justiţie, economie, problemele rasiale, violenţa, bilanţurile politice ale celor doi candidaţi şi „integritatea scrutinului”.

Preşedintele Donald Trump l-a întrerupt în repetate rânduri pe Biden, indiferent de tema abordată.

În timpul discuţiei despre taxe şi despre informaţiile privind nivelul scăzut al taxelor plătite de Trump sau faptul că nu a plătit deloc, Biden a încercat să vorbească despre corectitudine, notând că un profesor plăteşte taxe mai mari decât  cele achitate de Trump, însă a fost întrerupt de acesta, care a încercat să devieze discuţia.

Trump vs Biden: Dispute pe sănătate: Poți să taci un minut?

Disputele verbale s-au manifestat şi în timpul discuţiei despre sistemul de sănătate şi s-au menţinut pe toată durata dezbaterii. „Donald, poţi să taci un minut?”, a spus Biden. ”Tot ceea ce spune el aici este o minciună”, a continuat Joe Biden. 

În momentul în care întreruperile lui Trump îl împiedicau să discute coerent, Joe Biden i s-a adresat acestuia: „Mai taci, omule!”.

Când Biden a fost întrebat de ce alegătorii ar trebui să opteze pentru el, Biden a afirmat că Trump a făcut ţara „mai bolnavă, mai săracă, mai divizată şi mai violentă”. „Noi am lăsat o economie efervescentă, iar el a provocat recesiune”, a adăugat fostul vicepreşedinte.

„Este căţeluşul lui Putin” a spus Joe Biden despre contracandidatul său, potrivit CNN.

Când moderatorul Chris Wallace i-a amintit lui Donald Trump că echipa sa de campanie a fost de acord ca fiecare dintre candidaţi să poată avea răspunsuri de două minute, fără a fi întrerupt, Biden a replicat: „El nu-şi respectă niciodată cuvântul”.

Insultele lui Trump la adresa lui Biden

Aşa cum era de aşteptat, Trump l-a insultat în mod repetat pe Biden din primele 30 de minute ale dezbaterii, întrerupându-l la un moment dat când acesta a folosit cuvântul ”inteligent”. ”Să nu foloseşti niciodată cuvântul ”inteligent” de faţă cu mine!”, a spus Trump. ”Nu este nimic inteligent la tine, Joe”, a continuat preşedintele SUA.

Trump l-a atacat pe Biden pe tema acuzaţiilor de corupţie la adresa fiului său Hunter Biden şi a pus în repetate rânduri la îndoială acuitatea mentală a lui Joe Biden, numindu-l ”prost ca o stâncă”, potrivit CNN.

Cei doi au avut dispute inclusiv pe tema pandemiei de COVID-19, Biden acuzându-l că nu are niciun plan, în timp ce Trump i-a replicat că el ar fi înregistrat mai multe victime. „Acest tip va închide întreaga ţară şi va distruge întreaga ţară”, a avertizat Trump.

Celelalte două dezbateri prezidenţiale sunt prevăzute la 15 şi 22 octombrie, respectiv la Miami, în Florida, şi la Nashville. în Tennessee.

Cea între vicepreşedintele republican Mike Pence şi partenera de cursă a lui Joe Biden, senatoarea Kamala Harris, un fost procuror, are loc la 7 octombrie la Salt Lake City, în Utah.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Prima dezbatere Donald Trump - Joe Biden, marcată de insulte și întreruperi repetate

Breaking News

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman

Trupele ucrainene au încercuit orașul Lîman