Antena Meniu Search
x

Prima reacție a Rusiei, după ce Iranul a atacat Israelul cu 300 de drone și rachete

Iranul a lansat un atac fără precedent asupra Israelului: 300 de drone şi rachete au vizat spaţiul israelian. IDF susţine că a doborât 99% dintre ţinte. Rusia a avut o primă reacţie după atacul Iranului, prin vocea lui Dmitri Polianski, prim-adjunctul reprezentantului permanent al Rusiei la ONU.

de Redactia Observator

la 14.04.2024, 11:45

Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului
Prima reacție a Rusiei după atacul Iranului asupra Israelului - Profimedia

„În legătură cu atacul Iranului împotriva Israelului, la cererea acestuia din urmă, o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate al ONU este programată pentru 14 aprilie la ora 16:00 ora New York-ului (23:00 ora Moscovei). În același timp, au fost distribuite Consiliului de Securitate două scrisori - una israeliană despre 'încălcarea Cartei ONU de către Iran' (niciun cuvânt despre lovitura asupra departamentului consular al ambasadei iraniene din Damasc) și una iraniană cu informații despre lovitura de represalii efectuată în cadrul dreptului la autoapărare în temeiul articolului 51 din Carta ONU”, a mai precizat diplomatul rus, conform TASS.

Prima reacție a Rusiei

Reprezentantul permanent al Israelului la ONU, Gilad Erdan, consideră că atacul Iranului încalcă Carta ONU. La rândul său, misiunea permanentă a Iranului la organizația mondială a declarat că acest pas este un răspuns la atacul Israelului asupra instalațiilor diplomatice iraniene din Siria și este realizat în conformitate cu prevederile de autoapărare din Carta ONU.

Sâmbătă seara, serviciul de presă al Forțelor de Apărare Israelului (IDF) a raportat că Iranul a lansat drone de pe teritoriul său către Israel. Ulterior, armata israeliană a declarat că a înregistrat și lansări de rachete din Iran. Corpul Gărzii Revoluționare Islamice (unități de elită ale forțelor armate iraniene) a confirmat un atac masiv asupra Israelului folosind drone și rachete.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Prima reacție a Rusiei, după ce Iranul a atacat Israelul cu 300 de drone și rachete