Antena Meniu Search
x

Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de cannabis

Luxemburg va deveni prima țară din Europa care va legaliza cultivarea și consumul de cannabis, anunță CNN, care citează un comunicat al autorităților din ducat.

de Redactia Observator

la 24.10.2021, 14:03

Luxemburg va deveni prima țară din Europa care va legaliza cultivarea și consumul de cannabis
Luxemburg va deveni prima țară din Europa care va legaliza cultivarea și consumul de cannabis - Profimedia (scop ilustrativ)

Conform noii legislații, cei cu vârsta de peste 18 ani din Luxemburg vor avea voie să consume cannabis și să cultive până la patru plante în gospodărie. Potrivit autorităților, decizia de a legaliza consumul și cultivarea va reduce drastic amenzile actuale pentru posesia acestui drog, care vor fi cuprinse între 29 și 581 de euro pentru posesia a trei grame sau mai puțin, față de amenzile actuale de 291 și 2.910 euro. Cu toate acestea, consumul de cannabis în public va rămâne ilegal, transmite sursa citată de Mediafax.

Comercializarea semințelor de cannabis, permisă în Luxemburg

Comercializarea semințelor ar fi, de asemenea, permisă în conformitate cu noua legislație, fără nicio limită privind cantitatea sau nivelurile de tetrahidrocannabinol (THC), componenta psihoactivă a cannabisului.

Schimbarea de politică reprezintă o încercare a guvernului de a lua măsuri drastice împotriva infracțiunilor legate de droguri și a comerțului cu droguri pe piața neagră. Miniștrii vor putea acum să reglementeze piața de cannabis, în prezent ilegală.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Prima țară din Europa care legalizează cultivarea și consumul de cannabis