Antena Meniu Search
x

Video Prima ţară din lume care introduce avertismente pe sticlele cu alcool. Ce informaţii vor fi obligaţi furnizorii să afişeze

Irlanda va deveni prima ţară din lume care va introduce avertismente pe etichetele sticlelor cu alcool. Astfel, furnizorii vor fi obligaţi să afişeze informaţii despre numărul de calorii, riscul de a dezvolta cancer şi boli de ficat.

de Redactia Observator

la 23.05.2023, 10:31

Vezi și

Vor fi incluse, de asemenea, şi riscurile la care se expun femeile atunci când consumă alcool în timpul sarcinii. Legea ar urma să intre în vigoare peste trei ani, oferind companiilor şansa de a se adapta la noile reguli. 

Irlanda va introduce pe băuturile alcoolice o etichetă similară celei de pe pachetele de ţigări

Există şi alte state care includ avertismente pe produsele din alcool însă reglementările din Irlanda sunt destinate să fie mai complete.

"Această lege este concepută să ne ofere nouă, tuturor, în calitate de consumatori o mai bună înţelegere a conţinutului de alcool şi a riscurilor la adresa sănătăţii asociate cu consumul de alcool. Salut faptul că suntem prima ţară din lume care facem acest pas", a spus ministrul Sănătăţii, Stephen Donnelly. Potrivit acestuia, lege va aduce etichetele de pe băuturile alcoolice în linie cu alte produse alimentare, care conţin deja informaţii şi avertismente cu privire la sănătate.

Decizia autorităţilor de la Dublin a determinat deja o serie de mari parteneri comerciali ai Irlandei să îşi exprime îngrijorările către Comisia Europeană. Un număr de nouă state membre, inclusiv Franţa, au exprimat opinii defavorabile ca răspuns la planurile autorităţilor irlandeze.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Prima ţară din lume care introduce avertismente pe sticlele cu alcool. Ce informaţii vor fi obligaţi furnizorii să afişeze