Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, s-a ţinut de cuvânt şi a înotat în Sena, ca să demonstreze ce curată e apa

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat miercuri în Sena, îndeplinind, astfel, o promisiune făcută în ianuarie, cum că va înota în râu cu nouă zile înainte de ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice din 2024.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 11:40

Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat în Sena
Primarul Parisului, Anne Hidalgo, a înotat în Sena - Profimedia

Momentul s-a desfășurat de-a lungul tronsonului de râu care trece pe lângă primăria care are aspect impunător și catedrala Notre Dame, ca parte a efortului de a prezenta cât de curată este Sena. Alături de ea au fost Tony Estanguet, șeful Jocurilor Paris 2024, și Marc Guillaume, prefectul regiunii pariziene, potrivit Time.

Încep curând Jocurile Olimpice de la Paris

Jocurile Olimpice de vară vor începe la 26 iulie cu o ceremonie fastuoasă în aer liber, care va include o paradă a sportivilor pe bărcile de pe Sena. Din 2015, organizatorii au investit masiv - 1,5 miliarde de dolari - pentru a pregăti Sena pentru Jocurile Olimpice și pentru a se asigura că parizienii vor avea un râu mai curat în anii de după Jocuri.

Articolul continuă după reclamă

Planul a inclus construirea unui uriaș bazin subteran de stocare a apei în centrul Parisului, renovarea infrastructurii de canalizare și modernizarea stațiilor de tratare a apelor reziduale.

Pe acelaşi subiect

Înotul în Sena, interzis de peste un secol

Deși este o promisiune recurentă a politicienilor, înotul în Sena este interzis de peste un secol. Jacques Chirac, fostul președinte francez, a făcut o promisiune similară în 1988, când era primar al Parisului, însă aceasta nu a fost niciodată îndeplinită.

Anne Hidalgo va călca pe urmele ministrului francez al sporturilor, Amélie Oudéa-Castéra, care a înotat sâmbătă în Sena purtând un costum complet.

Îngrijorările legate de debitul Senei și de nivelurile de poluare au persistat, determinând efectuarea de teste zilnice ale calității apei de către grupul de monitorizare Eau de Paris. Rezultatele de la începutul lunii iunie au indicat niveluri nesigure ale bacteriei E. coli, urmate de îmbunătățiri recente.

Sena va găzdui mai multe evenimente de înot în ape deschise în timpul Jocurilor Olimpice, inclusiv maratonul de înot de la Jocurile Olimpice și etapele de înot ale triatlonului olimpic și paralimpic.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Primarul Parisului, Anne Hidalgo, s-a ţinut de cuvânt şi a înotat în Sena, ca să demonstreze ce curată e apa