Antena Meniu Search
x

Video Primele controverse legate de securitatea misiunii submarinului dispărut în Atlantic. Componentele folosite ar fi fost luate de pe internet

Fereastra de timp pentru găsirea în viaţă a celor cinci oameni blocaţi pe submarinul dispărut în Atlantic se închide rapid. Garda de Coastă crede că submersibilul mai are oxigen pentru aproape 21 de ore. Familiile celor cinci dispăruţi se roagă pentru un miracol. O rază de speranţă a apărut peste noapte, după ce un avion a captat zgomote sub apă. 

de Redactia Observator

la 21.06.2023, 20:45

Vezi și

Zgomotele au fost reperate de un avion aproape de zona în care submarinul Titan a dispărut. Patru ore mai târziu, sunetele care se repetau din jumătate în jumătate de oră au fost captate și de un sonar. Căutările nu au dat niciun rezultat. Cinci nave caută cu disperare orice semn de viaţă. Alte patru vase sunt pe drum. Printre ele şi unul francez, dotat cu un submarin robot, care poate explora fundul Oceanului. 

Primele controverse legate de securitatea misiunii submarinului dispărut în Atlantic

Brendan Englot, profesor de inginerie mecanică: Dacă ar fi posibilă, o salvare ar implica probabil cele mai sofisticate vehicule subacvatice operate de la distanţă pe care le avem disponibile. Maşinării foarte mari, echipate cu braţe mecanice, care pot apuca lucrurile sub apă

Vremea este şi ea un alt obstacol. 

Pe acelaşi subiect

Andrew Furrey, premierul regiunii Newfoundland: Este destul de rău pe uscat. Dar este absolut groaznic să fii la 600 de kilometri de țărm. Vorbim despre valuri de patru metri, ceață densă. 

Apar şi primele controverse legate de securitatea misiunii. Un fost angajat al companiei OceanGate susţine că în 2018, în urma unor teste, ar fi avertizat că turiştii ar putea fi în pericol. A fost concediat şi dat în judecată. 

Chris Parry, amiral (r) Marina Britanică: În esenţă, vasele acestea sunt ca maşinile făcute din bucăţi. Nu sunt submarine obişnuite. Sunt construite în mod experimental. Iar cel despre care vorbim este construit din componente pe care le poţi lua de pe internet, de pe Amazon. Sunt foarte şubrede, sunt foarte fragile. 

Un clip în care apare fondatorul companiei, Stockton Rush, confirmă informaţiile. 

Stockton Rush: Putem folosi aceste componente pentru rafturi de birou. Le-am cumpărat de la un magazin de bricolaj. Ghidăm totul cu această telecomandă pentru jocuri. Haide! 

Prietenii celor 5 aflaţi la bord cred că salvarea poate veni şi din interior. Asta pentru că fiecare dintre pasageri are talente unice. În timp ce unii se roagă pentru un miracol, fiul vitreg al miliardarului Hamish Harding a mers la un concert. El a scris pe Facebook că, deşi gestul poate părea de prost gust, muzica îl ajută să treacă peste momentele dificile.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Primele controverse legate de securitatea misiunii submarinului dispărut în Atlantic. Componentele folosite ar fi fost luate de pe internet