Antena Meniu Search
x

Video Primele două persoane care s-au vaccinat anti-COVID, în Canada, sunt o octogenară şi o infirmieră

Canada a început campania naţională de vaccinare anti-COVID. Primele două persoane cărora le-a fost administrat serul au fost o infirmieră din Toronto şi o octogenară din Québec.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 15.12.2020, 08:49

Primele două persoane care s-au vaccinat sunt o octogenară şi o infirmieră
Canada a început campania de vaccinare anti-Covid - Profimedia Images
  • Campania de vaccinare din Canada a început la aproximativ o săptămână dupa aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech
  • Primele două persoane care s-au vaccinat au fost o infirmieră şi o femeie în vârstă de 89 de ani

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului a fost lansată în Canada. Primele două persoane au fost deja vaccinate cu serul de la Pfizer-BioNTech. Este vorba despre o infirmieră din Toronto şi o octogenară din Québec. 

Injecţia primită de infirmieră, pe numele ei Anita Quidangen, a fost transmisă în direct de către televiziuni. După ce i-a fost administrat serul, ea a fost aplaudată.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Mă simt bine", a declarat femeia jurnaliştilor. De asemenea, aceasta s-a arătat "entuziasmată" pentru că este prima persoană care este vaccinată în Canada. 

Aproape în acelaşi timp, o altă femeie în vârstă de 89 de ani, Gisele Lévesque, a fost vaccinată într-o casă de bătrâni din oraşul Québec, potrivit ministrului Sănătăţii din Quebec Christian Dubé.

Campanie de vaccinare istorică

Începutul campaniei de vaccinare din Canada vine la mai puţin de o săptămână după aprobarea vaccinului Pfizer-BioNTech de către autorităţi. 

Canada, a treia ţară care a aprobat vaccinul Pfizer-BioNTech, după Marea Britanie şi Bahrain, trebuie să primească aproximativ 249.000 de doze până la finalul lunii, potrivit news.ro.         

Cea mai mare parte a canadienilor ar trebui să fie vaccinaţi în septembrie 2021, a specificat premierul Justin Trudeau.    

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Primele două persoane care s-au vaccinat anti-COVID, în Canada, sunt o octogenară şi o infirmieră