Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Imaginile dezastrului aviatic de lângă Moscova. Avionul cu pasageri a stat în aer doar câteva minute

Imagini dramatice care surprind momentul în care avionul de pasageri prăbuşit ieri, lângă Moscova, au fost date publicităţii.

de Redactia Observator

la 12.02.2018 , 15:00

Imagini dramatice care surprind momentul în care avionul de pasageri prăbuşit ieri, lângă Moscova, pică din cer ca o minge de foc ucigând 71 de oameni au fost date publicităţii. Cursa Saratov Airlines, un zbor regional, a dispărut de pe radare la câteva minute de la decolare. Anchetatorii nu exclud nicio ipoteză cu privire la cauza catastrofei dar, deocamdată, nu sunt indicii că ar fi fost vorba de un atentat terorist.

Camera de supraveghere a unei locuinţe a suprins momentul în care avionul zborului 703 se prăbuşeşte. Cade din cer ca o minge de foc şi se izbeşte puternic de pământul îngheţat.

Zeci de bucăţi fumegânde, împrăştiate pe un perimetru de câţiva kilometri, la 70 de kilometri distanţă de Moscova. E tot ce a rămas ăn urma impactului. 65 de pasageri şi 6 membri ai echipajului se aflau la bord. Printre ei şi 3 copii. Nu au avut nicio şansă.

Vezi și

Fix 4 minute a stat în aer avionul după decolarea de pe aeroportul Domodedovo. 

Legătura cu turnul de control s-a întrerupt imediat iar aparatul a intrat în picaj. Trebuia să ajungă în Orsk, oraş industrial din Urali, aproape de frontiera cu Kazahstanul. Sute de salvatori au fost mobilizaţi la faţa locului dar, la mai bine de 12 ore după prăbuşire, au recuperat doar câteva corpuri neînsufleţite. Zăpada are aproape un metru şi încă ninge. Operaţiunile sunt extrem de dificile.

Presa rusă scrie că, înaintea prăbuşirii, pilotul ar fi solicitat aterizarea de urgenţă, din cauza unor probleme tehnice. Dar relatarea nu a fost confirmată oficial. O ipoteză neconfirmată vorbeşte chiar despre ciocnirea cu un elicopter al Poştei ruse.

Accidentele aviatice sunt destul de frecvente în Rusia, mai ales din cauza aeronavelor vechi şi uzate. Dar, în acest caz, avionul era produs în 2010. Unele voci cer acum ca toate aparatele Antonov 148 să fie suspendate de la zbor.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Imaginile dezastrului aviatic de lângă Moscova. Avionul cu pasageri a stat în aer doar câteva minute