Antena Meniu Search
x

Curs valutar

PRIMELE IMAGINI cu operațiunea de salvare a lui Schumacher. Starea lui, în continuare critică

Site-ul www.ledauphine.com a postat un clip înregistrat de unul dintre cei care au asistat la acțiune.

de Redactia Observator

la 31.12.2013 , 11:37

Imaginile au fost surprinse imediat după accident. În jurul elicopterului care decolează, sunt cadre medicale care, cu câteva minute înainte, îi acordau primul ajutor campionului F1.

Francezul care a filmat, Jérôme Delmau, a fost unul dintre puținii martori ai operațiunii de salvare.

Același site www.ledauphine.com, mai notează - citând o sursă medicală - un detaliu tulburător care sugerează violența impactului. Casca de protecție pe care o purta Michael Schumacher era ruptă în două.

Articolul continuă după reclamă

Medicii de la spitalul din Grenoble spun că următoarele zile vor fi decisive pentru supravieţuirea celui mai valoros pilot din istoria Formulei 1.

MIchael Schumacher este în comă artificială indusă și într-o stare de hipotermie, între 34 și 35 de grade. Organismul său e prevenit astfel din a consuma oxigenul care trebuie să ajungă la creier.

În acest moment, nu ne putem pronunţa asupra viitorului lui Michael Schumacher!, a declarat dr. JEAN FRANCOIS PAYEN, șeful secției de Reanimarie a spitalului.

Accidentul s-a produs duminică dimineaţa, în timp ce Schumacher schia, pe o pârtie nemarcată, împreună cu fiul său de 14 ani. Campionul s-a lovit puternic de o stâncă şi şi-a pierdut cunoştinţa. A fost dus imediat cu elicopterul la spital iar primele relatări nu erau deloc alarmante. Din păcate, realitatea era mult mai gravă.

La internare, s-a constatat că suferise un traumatism cranian grav, era în comă şi a necesitat o intervenţie imediată, în sala de operaţii neurologice, a declarat dr. MARC PENAUD, directorul clinicii.

Condiţia fizică a marelui sportiv l-ar putea ajuta să scape cu viaţă, dar un asemenea şoc poate lăsa urme greu de înlăturat. Medicii recomandă răbdare, dar aşteptarea este grea pentru toată lumea: de la foştii colegi din Formula 1 până la fanii obişnuiţi din toată lumea.

Sperăm că restabilirea sa nu va dura prea mult şi îi va reda funcţiile corporale şi agilitatea mentală, pentru a fi din nou Michael Schumacher aşa cum îl ştim cu toţii, a spus JACKIE STEWART.

Sperăm că va trece cu bine peste asta. El este, oarecum, idolul nostru în acest sport şi sperăm că va scăpa, a adăugat Laurent Marnier.

Sper să fie din nou, curând, pe picioare. Are toată viaţa înainte şi i-a mers atât de bine până acum, a spus și BERNHARD BICH, un apropiat al lui Schumi.

Familia pilotului le-a mulţumit medicilor şi tuturor celor care i-au trimis urări de sănătate, din lumea întreagă. Michael Schumacher deţine un record absolut în formula 1, cu şapte titluri de campion mondial.

Citește și Mesaje emoționante către Schumacher: "Mă rog pentru tine, fratele meu!!”

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Preferaţi să plătiţi cu cardul sau cash atunci când faceţi cumpărături?
Observator » Ştiri externe » PRIMELE IMAGINI cu operațiunea de salvare a lui Schumacher. Starea lui, în continuare critică