Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Au fost găsite primele rămășițe ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala

Au fost găsite primele rămășițe ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala.

de Redactia Observator

la 30.01.2019 , 17:24

Au fost găsite primele rămășițe ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala.

Anunțul a fost făcut, miercuri, de Departamentul britanic de Investigare a Accidentelor Aviatice (AAIB), care a precizat că s-au descoperit, pe o plajă din Franța, două perne de scaun, care aparțin cel mai probabil avionului Piper Malibu, în care se afla fotbalistul argentinian Emiliano Sala și care a fost dat dispărut, la 21 ianuarie, în timp ce se afla deasupra Canalului Mânecii.

“Luni dimineaţă, Biroul de Anchete şi Analize (BEA), autoritatea franceză de investigaţii cu privire la siguranţă, ne-a anunţat că o parte a unei perne de scaun a fost găsită pe o plajă din apropiere de Surtainville, pe peninsula Cotentin. A doua pernă a fost găsită în aceeaşi zonă, mai târziu, în aceeaşi zi. După o examinare preliminară s-a ajuns la concluzia că probabil pernele sunt de la avionul dispărut”, a precizat AAIB.

Articolul continuă după reclamă

Harta zonei în care au fost găsite rămășitele. Avionul se deplasa de la Nantes la Cardiff.

Pe acelaşi subiect

Autorităţile britanice au precizat de asemenea că, după analizarea traseului avionului şi a ultimei poziţii ştiute a aparatului de zbor, s-a stabilit o zonă prioritară de căutare a avionului pe fundul mării. Este vorba despre o suprafaţă de patru mile marine pătrate.

Căutările vor fi făcute de un vas specializat în astfel de operaţiuni. Se estimează că aceste căutări vor începe la sfârşitul săptămânii şi vor dura cel mult trei zile.

Avionul căutat cu bani din donații

Avionul în care se afla Emiliano Sala este căutat și de o firmă privată, care a fost plătită din sumele donate de oameni pe rețelele de socializare în vederea continuării căutărilor, după ce acestea au fost abandonate de autoritățile britanice.

“Suntem conştienţi că în zonă sunt în curs şi căutări din surse private şi ţinem legătura cu toţi cei implicaţi, pentru a maximiza şansele localizării resturilor avionului”, se menţionează în comunicatul AAIB.

Emiliano Sala se întorcea la Cardiff, pentru a se alătura echipei la care fusese transferat sâmbătă, după o scurtă vizită la Nantes, unde a călătorit cu acelaşi aparat pentru a-şi lua la revedere de la foştii lui colegi, printre care și portarul Tătărușanu.

Sursa: News.ro

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord ca elevii să fie privaţi de telefoane în timpul orelor?
Observator » Ştiri externe » Au fost găsite primele rămășițe ale avionului în care se afla fotbalistul Emiliano Sala