Antena Meniu Search
x

Galerie foto Primii martori ai tragediei cu 45 de morți din Bulgaria au surprins imagini teribile: "De vină este șoferul"

Unul dintre primii martori ai tragediei din Bulgaria, de pe autostrada Struma, acolo unde 45 de copii și tineri au murit carbonizați după ce autobuzul în care se aflau a luat foc, a descris scene teribile. Bărbatul a declarat pentru televiziunea Nova că înaintea lui veniseră doar pompierii și poliția.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 23.11.2021, 12:48

Vasko Pirgov este unul dintre primii oameni care au ajuns la accidentul produs pe autostrada Struma. Lucrează în administrația regională Pernik și a fost trezit dis-de-dimineață, pentru a merge la fața locului. Înaintea lui erau doar poliția și pompierii.

"Cred că este vina șoferului. O anvelopă din față dreapta a lovit un semn de circulație, care a fost aruncat la 45 de metri distanță. De acolo, tragedia devine ireversibilă. Există o scurgere de combustibil", a explicat Pirgov pentru Nova TV.

Martor: "Exclud că șoferul a adormit la volan"

Potrivit acestuia, când a plecat spre locul respectiv, ieșind pe autostrada Struma, s-a oprit la o benzinărie. Se pare că, înainte de producerea tragediei, și autobuzul a oprit acolo pentru câteva minute.

Pe acelaşi subiect

"Exclud că șoferul a adormit la volan. De la benzinărie până la locul accidentului sunt aproximativ 20 de minute. Presupun că a încurcat drumul, a întors brusc volanul, a băgat cauciucul din față în semn, apoi s-a întâmplat tragedia. Autobuzul a luat foc din față. Cei care erau în spate au spart luneta și au reușit să scape cu viață", a mai spus Vasko Pirgov.

nova.bg

Victimele tragediei din Bulagria: 12 copii sub 18 ani, restul au între 20 şi 30 de ani

Reamintim că 45 de copii și tineri au murit carbonizați, azi noapte, în jurul orei 2.00, pe autostrada Struma, în apropiere de satul Bosnek, Bulgaria, după ce autobuzul în care se aflau a luat foc.

„Autobuzul transporta turiști din nordul Macedoniei, care călătoreau spre Skopje din Istanbul. La bord se aflau 53 de pasageri, inclusiv zeci de copii. Peste 40 au murit. Potrivit unor informații neconfirmate, au murit peste peste 10 copii, ceilalți erau tineri. Aceasta este o mare tragedie cu compatrioții noștri”, a declarat ministrul Afacerilor Externe al Macedoniei de Nord, Bujar Osmani.

Zoran Zaev, premierul Macedoniei de Nord, s-a declarat şocat de accident, majoritatea victimelor fiind copii și tineri. "Este o tragedie îngrozitoare. Majoritatea victimelor sunt tineri, 12 victime au sub 18 ani, iar restul au între 20 şi 30 de ani. Majoritatea victimelor sunt cetăţeni de-ai noştri, dar sunt şi câţiva sârbi", a declarat Zaev pentru agenţia de ştiri nord-macedoneană MIA.

Un cetăţean din Serbia şi unul din Belgia, printre victime

Totodată, conform Reuters, Zaev a declarat la televiziunea bulgară că, potrivit listei pasagerilor, la bordul autocarului se afla un cetăţean din Serbia şi unul din Belgia. Nu este clar dacă cetăţenii sârb şi belgian se află printre decedaţi sau printre răniţi. 

Autocarul, care se întorcea în Macedonia de Nord via Bulgaria după o excursie în Turcia, a luat foc în jurul orei 2 dimineaţa, după ce s-a izbit de un parapet de protecţie. 45 de oameni au murit, iar şapte au fost transportaţi la spitalul din Pirogov cu răni care nu le pun viaţa în pericol. Ministrul de interne interimar din Bulgaria Boiko Raşkov a declarat jurnaliştilor că trei autocare se deplasau împreună şi că cel care a suferit accidentul era ultimul din convoi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Primii martori ai tragediei cu 45 de morți din Bulgaria au surprins imagini teribile: "De vină este șoferul"