Antena Meniu Search
x

Premierul Greciei a anunţat că îşi asumă responsabilitatea politică pentru incendiile de vegetaţie care au ucis cel puţin 87 de oameni

Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei, a declarat vineri că îşi asumă responsabilitatea politică pentru incendiile devastatoare care au ucis cel puţin 87 de persoane.

Premierul Greciei a anunţat că îşi asumă responsabilitatea politică pentru incendiile de vegetaţie care au ucis cel puţin 87 de oameni - Hepta

Alexis Tsipras, prim-ministrul Greciei, a declarat vineri că îşi asumă responsabilitatea politică pentru incendiile devastatoare care au ucis cel puţin 87 de persoane.

“V-am chemat astăzi aici ca să îmi asum reponsabilitatea politică totală pentru această tragedie în faţa cabinetului şi în faţa poporului grec”, a declarat Tsipras într-un discurs ţinut în faţa miniştrilor.

Guvernul va demara un plan naţional pentru a combate încălcările normelor de construire, a afirmat Tsipras, adăugând că există informaţii care arată că focul a fost provocat.

Cel puţin 87 de oameni şi-au pierdut viaţa în incendiile de vegetaţie din împrejurimile Atenei, Grecia trecând prin cea mai mare criză provocată de incendii în ultimii zece ani.

Cele mai multe dintre victime au fost prinse în Mati, aflat la 40 de kilometri nord-est de Atena, şi au murit în casele lor sau în maşini.

Locuitorii celor mai afectate zone au fost forţaţi să se refugieze în mare de teama flăcărilor.

Ministrul Apărării din Grecia, Panos Kammenos, a declarat că una dintre cauzele incendiilor violente este construirea ilegală a imobilelor. El a afirmat că oamenii au construit case în zonele împădurite, ceea ce este ilegal şi, drept urmare, căile de evacuare au fost blocate.

Sursă: News.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Premierul Greciei a anunţat că îşi asumă responsabilitatea politică pentru incendiile de vegetaţie care au ucis cel puţin 87 de oameni