Antena Meniu Search
x

Opt pasageri ai unui vas de croazieră, abandonaţi pe o insulă africană. Cursă contracronometru pentru a ajunge înapoi la bord

Opt pasageri ai unui vas de croazieră au fost abandonaţi pe insula africană Sao Tome și Principe după ce nava a plecat fără ei. Pentru turişti, şase americani și doi australieni, a început o cursă contracronometru de-a lungul coastei de vest a continentului african pentru a prinde din urmă ambarcaţiunea, scrie SkyNews.

de Redactia Observator

la 03.04.2024, 13:34

Opt pasageri ai unui vas de croazieră, abandonaţi pe o insulă africană. Cursă contracronometru pentru a ajunge înapoi la bord
Opt pasageri ai unui vas de croazieră, abandonaţi pe o insulă africană. Cursă contracronometru pentru a ajunge înapoi la bord - Profimedia Images

Grupul se afla la bordul navei Norwegian Dawn, un vas de croazieră al companiei Norwegian Cruise Line, care a plecat din Cape Town, Africa de Sud, pe 20 martie pentru un sejur de 21 de zile pe coasta Africii. Croaziera urma să se încheie în Barcelona, pe 10 aprilie.

Pe 27 martie, ghinioul i-a lovit pe cei opt excursionişti, aflaţi într-un tur privat. Pentru că s-au întors prea târziu la navă, aceasta a plecat fără ei. "Deși este o situație foarte nefericită, oaspeții sunt responsabili să se asigure că se întorc la navă la ora stabilită, care este comunicată prin intermediul interfonului navei și afișată chiar înainte de debarcare", a transmis compania, potrivit CNN.

Norwegian Cruise Line a adăugat că pașapoartele pasagerilor au fost predate agenților portuari locali pentru ca turiştii să le ridice. Reprezentanţii companiei a declarat că turiştii vor fi nevoiţi să suporte costurile pentru a ajunge la următorul port unde va acosta ambarcaţiunea. 

Jill și Jay Campbell sunt printre vizitatorii care au fost abandonaţi pe insula africană. Cei doi americani povestesc că grupul lor a călătorit timp de 15 ore, prin șase țări, pentru a ajunge la nava dintr-un port din Gambia. Dar vasul nu a putut acosta în acea zi "din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile, precum și a restricțiilor de maree care necesită un moment specific pentru traversarea în siguranță", a declarat compania de croazieră. Americanii povestesc că acum, alături de ceilalţi şase pasageri, încearcă să ajungă în Senegal, unde vasul avea marţi o escală.

Pe acelaşi subiect

Cursă contracronometru pentru a ajuge înapoi pe vas

Cei doi americani au povestit că printre persoanele abadonate se numără mulţi pensionari, o persoană paraplegică, dar şi o femeie însărcinată. Ba mai mult, un membru al grupului a rămas fără medicamentele pentru inimă, iar starea sa de sănătate s-a deteriorat. 

Cursa nebună a început pe 27 martie, pe insula africană São Tomé și Príncipe. Jay Campbell a explicat că organizatorii turului privat făcut pe insulă i-au asigurat că vor ajunge înapoi pe vas. Operatorul l-a anunțat pe căpitanul vasului că pasagerii se află pe drum, dar vor întârzia. Vasul era încă în port când aceștia s-au întors, însă căpitanul nu i-a lăsat să urce la bord.

Autoritățile portuare au încercat să îl contacteze pe căpitan, dar acesta a respins apelul. "Am trimis emailuri la NCL (n.r. compania care a organizat croaziera), la numărul de urgență pentru serviciul de relații cu clienții NCL, iar ei ne-au răspuns că singurul mod ar fi să luăm legătura cu nava. Ei bine, singura modalitate de a lua legătura cu cei de la bord este prin e-mail, iar ei nu ne răspund". Pentru că ceilalţi excursionişti nu aveau carduri acceptate în São Tomé și Príncipe, familia Campbell a cheltuit mii de dolari pentru cazare și alte necesități pentru grup.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi găsit produse alterate printre cumpărăturile pentru 1 Mai?

Observator » Stiri externe » Opt pasageri ai unui vas de croazieră, abandonaţi pe o insulă africană. Cursă contracronometru pentru a ajunge înapoi la bord