Antena Meniu Search
x

Primul judecător non-binar din Mexic a fost găsit mort în propria casă. Poliţiştii au mai găsit un alt cadavru în locuinţă

Primul judecător din Mexic, care se identifica drept non-binar, Jesús Ociel Baena, a fost găsit mort în locuința lui, scrie BBC. Cadavrul magistratului a fost descoperit, luni, în orașul Aguascalientes, alături de o altă victimă, pe care presa locală mexicană o descrie drept partenera lui Baena.

de Redactia Observator

la 14.11.2023, 12:25

Primul judecător non-binar din Mexic a fost găsit mort în propria casă
Primul judecător non-binar din Mexic a fost găsit mort în propria casă - Profimedia Images

Ministrul Securității, Rosa Icela Rodriguez, a declarat că nu este clar „dacă a fost o crimă sau un accident”. Potrivit unei declarații a Procuraturii Generale a statului, nu existau semne că o a treia persoană ar fi intrat în casă.

Aceștia au precizat că a fost găsit un obiect ascuțit și că rezultatele preliminare sugerează că incidentul ar fi putut fi o chestiune personală.

Un reprezentat al unui ONG LGBTQ+ a declarat că Baena, care folosea pronumele ei/ele și nu se identifică fiind „el” sau „ea”, a primit „multe mesaje de ură și chiar amenințări cu violența și moartea”, potrivit AP News.

Cine este Jesús Ociel Baena

Baena, în vârstă de 38 de ani, a devenit magistrat la tribunalul electoral al statului Aguascalientes în octombrie 2022 și se credea că este prima persoană non-binară din America Latină care a ocupat o funcție juridică.

Pentru Baena s-a eliberat, pentru prima dată în istoria statului mexican, un pașaport de gen neutru.„Sunt o persoană non-binară, nu sunt interesată să mă văd ca femeie sau bărbat”, a scris Baena pe X, fostul Twitter.

Fostul președinte al Curții Supreme din Mexic, Arturo Zaldivar, a scris pe rețelele de socializare că regretă profund moartea magistratului. „Am pierdut o voce puternică pentru egalitate și pentru drepturile persoanelor LGBT”, a spus el.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Primul judecător non-binar din Mexic a fost găsit mort în propria casă. Poliţiştii au mai găsit un alt cadavru în locuinţă