Meniu
Search
x

Prințesa Latifa, despre care nu se mai știa nimic de câteva luni, a apărut într-o fotografie făcută pe aeroportul din Madrid

Prinţesa Latifa, fiica şeicului din Dubai pare că se bucură din nou de libertate.

De Redactia Observator la 22.06.2021, 12:57

Într-o poză publicată pe Instagram, prinţesa Latisa apare alături de o prietenă pe aeroportul din Madrid. În mesajul ataşat postării, amica sa menţionează că cele două se distrează şi explorează locuri noi într-o vacanţă europeană.

Această fotografie vine la o lună după ce aceaşi prietenă a publicat poze alături de prinţesă într-un mall din Dubai şi într-un restaurant al oraşului din Emirate. Organizaţia Naţiunilor Unite a cerut eliberarea prinţesei, după ce în luna februarie Latifa a explicat într-un clip filmat într-o toaletă a casei că este sechestrată şi că se teme pentru viaţa sa. Emiratele Arabe Unite au susţinut mereu însă că prinţesa este îngrijită corespunzător. 

Îngrijorări privind situația prințesei Latifa

În februarie, familia regală din Dubai a anunţat că prinţesa Latifa primeşte "îngrijiri acasă”, după ce BBC a obţinut filmuleţe în care aceasta acuza faptul că este ţinută ostatică încă din 2018, când a încercat să fugă din ţară. În filmuleţele înregistrate în secret, prinţesa a spus că se teme pentru viaţa ei.

Filmările au determinat apeluri globale pentru o investigaţie ONU. Agenţia ONU pentru drepturile omului a cerut Emiratelor Arabe Unite să furnizeze dovezi că prinţesa este încă în viaţă.

Ea afirma atunci că este ţinută ”ostatică” şi că se teme pentru viaţa sa.

”Sunt într-o vilă. Sunt ţinută ostatică, iar această vilă a fost transformată în închisoare”, declara prinţesa, în vârstă de 35 de ani, în această înregistrare video cu telefonul mobil, în toaletă, pentru că”este singura încăpere cu uşă pe care o pot încuia”.

”Toate ferestrele au fost închise (...). Sunt cinci poliţişti afară şi două poliţiste înăuntru”, susţinea fiica lui Mohammed bin Rashid al-Maktoum.

În 2018, Latifa al-Maktoum anunţa într-o înregistrare video difuzată pe YouTube că vrea să fugă din ţară.

Abia reţinându-şi lacrimile, ea spunea că a fost ”torturată” şi ”încarcerată timp de trei ani” de către tatăl său, în urma unei prime tentative de evadare, pe când era doar o adolescentă, în 2002. Această înregistrare video a fost publicată după eşecul tentativei de a evada, la bordul unui velier, imobilizat de către Marina indiană.

Potrivit BBC, ea spunea în înregistrările sale video că a fost drogată pe velier şi că s-a trezit abia după ce s-a întors în Dubai, unde este reţinută. Guvernul din Dubai a rupt tăcerea în acest caz rocambolesc la 17 aprilie 2018 şi a confirmat că prinţesa a fost ”adusă” familiei sale şi că este ”bine”.

În martie 2020, justiţia britanică a stabilit că emirul Dubaiului a comandat răpirea a două dintre fiicele sale, Latifa şi Shamsa.

La vârsta de 18 ani, Shamsa a încercat să fugă de tatăl său, în 2000, pe când se afla într-o vacanţă în Anglia. Potrivit versiunii Latifei, tânăra a fost găsită la două luni după ce a fugit, a fost ”drogată”, adusă la Dubai şi ”închisă”. Justiţia britanică s-a pronunţat în cadrul unei proceduri între emirul Dubaiului şi prinţesa Haya.

Devenită, în 2004, a şasea soţie a suveranului emiratului, Haya a creat senzaţie în 2019 după ce a fugit la Londra împreună cu cele două fiice ale cuplului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Prințesa Latifa, despre care nu se mai știa nimic de câteva luni, a apărut într-o fotografie făcută pe aeroportul din Madrid