Antena Meniu Search
x

Prințesa Mako s-a căsătorit cu bărbatul iubit. Cu o rochie simplă și o reverență s-a retras din familia regală, cerându-și scuze. FOTO

Prințesa Mako a Japoniei s-a căsătorit într-o ceremonie modestă și a pierdut statutul regal, renunțând și la ozestre de 1 milion de euro. Făcând o plecăciune prințesa și-a cerut scuze pentru „problemele” cauzate de logodna ei la o conferință de presă și a condamnat modul în care o parte a presei a tratat evenimentul.

de Redactia Observator

la 26.10.2021, 15:26

Prințesa Mako din Japonia s-a căsătorit marți la Tokyo cu iubitul ei Kei Komuro, renunțând la titlul regal. Nunta, care a divizat puternic opinia publică din Japonia, a avut loc fără fast sau ceremonie regală. Cuplul și-a cerut scuze apoi la o conferință de presă pentru orice suferință cauzată de ei, iar prințesa a criticat informațiile false despre Kei publicate de presă, despre care a spus că a traumatizat-o. Perechea se va muta în SUA, unde Kei Komuro a absolvit recent facultatea și lucrează pentru o firmă de avocatură.

Mako, în vârstă de 30 de ani s-a căsătorit după o logodnă de opt ani. Cei doi sunt logodiți din 2013 și urmau să se căsătorească în urmă cu trei ani, dar nunta a fost amânată în urma unui scandal financiar în care a fost implicată mama lui Kei Komuro. În conformitate cu legea japoneză, femeile membre ale familiei imperiale își pierd statutul dacă se căsătoresc cu un bărbat comun, deși membrii bărbați nu.

De asemenea, prințesa a sărit peste riturile obișnuite ale unei nunți regale și a refuzat zestrea de 1,1 milioane de euro oferită femeilor la plecarea din familia regală. Ea este prima femeie membru al familiei regale japoneze care a refuzat pe ambele tradiții.

Femeia care a renunțat la statutul regal pentru a se căsători

Pe acelaşi subiect

Cuplul se va muta în SUA – unde Komuro lucrează ca avocat. Acest lucru a atras comparații inevitabile cu membrii familiei regale britanice Meghan Markle și Prințul Harry, aducându-le  porecla de „Harry și Meghan din Japonia”. Kei Komuro a fost analizat și criticat intens de presă după ce a fost anunțată relația sa cu Prințesa Mako. Cel mai recent a fost criticat pentru că și-a prins părul într-o coadă când s-a întors în Japonia.

Unele tabloide au văzut coafura lui - una neconvențională în Japonia - una nepotrivită pentru un bărbat care se căsătorește cu o prințesă. Îmbrăcată simplu și cu un șirag de perle la gât, Prințesa Mako și-a părăsit reședința din Tokyo în jurul orei 10:00, ora locală, marți, pentru a-și înregistra căsătoria la starea civilă. A fost surprinsă făcând de mai multe ori o reverență în fața părinților ei, prințul moștenitor Fumihito și prințesa moștenitoare Kiko. Și-a îmbrățișat și sora mai mică înainte de a pleca, a informat postul de știri Kyodo.

Acoperirea mediatică excesivă din jurul cuplului de-a lungul anilor a făcut-o pe prințesă să sufere de stres post-traumatic, potrivit Agenției Casei Imperiale. Relația ei a fost întâmpinată cu controverse în țară. Marți, mai mulți oameni au fost fotografiați protestând la adresa căsătoriei într-un parc din Japonia. Multe titluri de tabloid au adus în discuție probleme financiare din jurul familiei lui Komuro - au acuzat-o pe mama lui că a împrumutat 35.000 de dolari de la un fost partener pe care nu i-a mai dat înapoi. Komuro are origini umile, iar tabloidele au săpat ani de zile după detalii murdare din familia sa, inclusiv acuzațiile împotriva mamei sale.

”Vor fi diferite tipuri de dificultăți pe măsură ce ne începem noua viață, dar vom merge împreună așa cum am făcut-o în trecut”, a spus Mako, mulțumind tuturor celor care au susținut cuplul. Referindu-se  la problemele de sănătate mintală, a remarcat că „mulți oameni au dificultăți și rănesc sentimente în timp ce încearcă să-și protejeze inimile”. „Sper sincer că societatea noastră va fi un loc în care tot mai mulți oameni pot trăi și își pot proteja inimile cu sprijinului altora”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Prințesa Mako s-a căsătorit cu bărbatul iubit. Cu o rochie simplă și o reverență s-a retras din familia regală, cerându-și scuze. FOTO