Antena Meniu Search
x

Video Prinţul Harry vrea să dea în judecată guvernul Marii Britanii. Ce reclamă Ducele de Sussex: "Pentru că m-am născut în această poziţie, este un risc pe care l-am moştenit"

Ziua şi scandalul în familia regală britanică. Ultimul care a ieşit la rampă este Prinţul Harry, care este gata să dea în judecată guvernul Marii Britanii după ce i-a fost revocat dreptul la securitate regală pe teritoriul britanic, chiar dacă ar fi dispus să plătească pentru protecţie. Specialiştii spun că Poliţia Metropolitană poate asigura protecţie doar dacă există ameninţări reale la siguranţa prinţului.

de Redactia Observator

la 17.01.2022, 20:14

Prinţul Harry vrea să dea în judecată guvernul Marii Britanii. Ce reclamă Ducele de Sussex: "Pentru că m-am născut în această poziţie, este un risc pe care l-am moştenit" Vezi și

Lipsa escortei poliţiei îl nelinişteşte pe Ducele de Sussex, care crede că nu mai poate să-şi viziteze familia din Marea Britanie în siguranţă.

"Nu am crezut niciodată că voi rămâne fără protecţie. Pentru că m-am născut în această poziţie, este un risc pe care l-am moştenit. Acesta a fost un şoc pentru mine", spune Prinţul Harry.

"Am scris chiar şi scrisori familiei. Le-am spus că este clar că protecţia mea sau a lui Archie nu este o prioritate şi accept asta şi e în regulă, dar i-am rugat să îmi proteje soţul. Şi ei mi-au zis că pur şi simplu nu este posibil", spune şi Meghan Markle, soţia prinţului.

Prinţul Harry a lansat o acţiune în justiţie pentru a putea beneficia de protecţie a poliţiei metropolitane atunci când merge în Marea Britanie şi a anunţat că e dispus să plătească pentru asta.

Pe acelaşi subiect

"Nu poate alege când şi dacă vine, cine să îl protejeze. Nu a existat niciun precedent în care cineva să plătească pentru paza Poliţiei Metropolitane în această ţară. Dacă va fi nevoie, va fi pusă la dispoziţie", spune Dai Davies, fost şef pază Casa Regală MET Police.

Pe de altă parte, Prinţul Harry a fost avertizat că va pierde aceste privilegii după separarea de Familia Regală.

"Nu o să îi asigure pază pentru că nivelul de risc la acest moment este considerat scăzut", mai spune Dai Davies.

Prinţul Harry se plânge că echipa sa privată de protecție din Statele Unite nu are acces la informațiile serviciilor secrete din Marea Britanie.

"Justificarea ca el să primească protecţie regală este foarte discutabilă, dacă angajează o firmă de securitate privată competentă şi capabilă. Nu există niciun motiv pentru care nu poate exista coordonare cu colegii din Poliţia Metropolitană", spune Will Geddes, specialist securitate.

Dacă se va ajunge la tribunal, ar fi pentru prima dată când un membru al Familiei Regale intentează un proces împotriva Guvernului Britanii.

Poliţia Metropolitană nu mai oferă pază 24 din 24 de ore pentru toţii membrii Familiei Regale pentru a reduce din costuri. Printre cei care nu beneficiază mereu de protecţie se numără şi Prinţesa Anne, care în 1974, a fost ţinta unei răpiri.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Prinţul Harry vrea să dea în judecată guvernul Marii Britanii. Ce reclamă Ducele de Sussex: "Pentru că m-am născut în această poziţie, este un risc pe care l-am moştenit"