Antena Meniu Search
x

Video Procesul civil al lui Donald Trump. Cu 9 puncte avans în fața lui Biden, fostul președinte acuză o vânătoare de vrăjitoare: "Total ilegal"

Probleme majore pentru Donald Trump. Fostul preşedinte riscă o amendă de sute de milioane de dolari după ce a fost găsit vinovat de fraudă fiscală. El a umflat valoarea imperiului său imobiliar şi acum ar putea să piardă controlul asupra celebrului Trump Tower din New York. În faţa presei, miliardarul a acuzat o vânătoare de vrăjitoare cu miză politică. 

de Redactia Observator

la 03.10.2023, 22:00

Vezi și

Înainte de a intra în tribunal, în prima zi a procesului său, Donald trump s-a dezlănţuit la adresa judecătorului. 

  • Donald Trump, fost președinte al SUA: Aceasta este o vânătoare de vrăjitoare evidentă în scopul de a interfera cu alegerile din Statele Unite ale Americii. Este total ilegal. Acest judecător ar trebui dat afară din barou, nu ar trebui să aibă voie să fie judecător.

Procurorii susţin că fostul preşedinte, fiii lui şi alţi directori din Trump Organization au supraestimat valorile imobiliare ani în şir pentru a obţine credite avantajoase din partea băncilor. Practica ar fi durat din 2011 până în 2021. În 2014, de exemplu, imperiul ar fi fost umflat cu 2,2 miliarde de dolari. Astfel, Trump ar fi făcut un profit de peste 100 de milioane de dolari. 

  • Donald Trump, fost președinte al SUA: Băncilor le-a plăcut să facă afaceri cu noi, le-au plăcut contractele cu noi. Nu au fost înșelate. Nu au pierdut bani, au făcut bani.
Pe acelaşi subiect

Pentru că procesul este unul civil, Trump nu riscă închisoarea, dar ar putea primi o amendă de 250 de milioane de dolari. 

  • Letitia James, procuror New York: Mesajul meu este simplu: indiferent cât de puternic ești, indiferent de câți bani crezi că ai, nimeni nu este mai presus de lege. Este responsabilitatea mea, datoria mea, slujba mea, să aplic legea. 

Averea lui Donlad Trump, "umflată" în mod artificial

Săptămâna trecută, judecătorul a decis că valoarea celor 23 de imobile a fost într-adevăr umflată şi că este fraudă. Din aceste motiv, Trump şi doi dintre fiii lui, Eric şi Donald Junior, au rămas fără autorizaţia de a face afaceri în statul New York. Mai grav, fostul preşedinte riscă să piardă controlul unor proprietăţi sau chiar să fie nevoit să le vândă. Printre ele, perla imperiulu, clădirea Trump Tower din New York. 

  • Bennett Gershman, profesor de drept: Cu alte cuvinte, prezența lui la New York ca magnat, ca element fix în scena socială și politică din New York, se apropie, probabil, de sfârșit.

În timpul procesului, zeci de persoane s-au adunat în faţa tribunalului pentru a cere ca Trump să fie condamnat. Într-un sondaj de opinie de la finalul lui septembrie, Doland Trump avea 9 procente avans în faţa lui Joe Biden. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Procesul civil al lui Donald Trump. Cu 9 puncte avans în fața lui Biden, fostul președinte acuză o vânătoare de vrăjitoare: "Total ilegal"