Procurorii cer trei ani de închisoare pentru preotul spaniol care ar fi abuzat o minoră româncă de 13 ani

De Cristi Ioniţă.
Publicat: 21.01.2021, 15:04.
Actualizat: 21.01.2021, 15:15

Procurorii cer trei ani de închisoare pentru preotul spaniol care ar fi abuzat o minoră româncă de 13 ani

Preotul spaniol are 39 de ani

Minora ar fi primit din partea preotului mai multe filmuleţe şi poze cu conţinut pentru adulţi

Profimedia - imagine ilustrativă

Preotul ar fi cunoscut-o pe minoră în 2019, când fata, însoţită de mama ei, ar fi mers la biserica din Valladolid pentru a cere de pomană, mama şi fiica petrecându-şi o mare parte din ultimii ani pe străzile din Spania.

Conform 20 minutos, minora i-a picat cu tronc preotului astfel că acesta din urmă i-a cerut numărul de telefon, sub pretextul că îi mai poate oferi pomană şi în alte rânduri.

La scurt timp, în decembrie 2019, preotul i-ar fi trimis minorei un videoclip cu conţinut pentru adulţi, iar din momentul respectiv cei doi au avut mai multe discuţii cu caracter sexual şi au făcut schimb de poze şi filmuleţe cu conţinut explicit.

Însă, fata şi rudele acesteia ar fi început să-l şantajeze pe preot şi să-i ceară bani pentru a nu-l dea în vileag la poliţie.

Noul termen din procesul preotului, pe 29 ianuarie

În cele din urmă, preotul a ajuns pe mâna oamenilor legii, iar pe 12 ianuarie 2020 a fost reţinut, fiind pus sub acuzare. În paralel, autorităţile locale au deschis o anchetă împotriva mamei minorei, dar şi împotriva mătuşii acesteia.

Preotul spaniol a fost lăsat, până la urmă, în libertate, iar acum, la circa un an de când a intrat pe mâna anchetatorilor, este aproape să-şi afle sentinţa.

Procurorii au cerut trei ani de închisoare cu executare, mai ales că preotul nu ar fi la prima infracţiune de acest an.

Sentinţa ar putea fi dată la termenul din 29 ianuarie, care ar urma să se desfăşoare în spatele uşilor închise din cauza caracterului special al dosarului.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.