Antena Meniu Search
x

"Progrese semnificative" la negocierile dintre Israel și Hamas, de la Cairo. Următoarele 48 de ore sunt cruciale

Război Israel - Hamas. Negocierile pentru un armistiţiu în Fâşia Gaza şi eliberarea ostaticilor deţinuţi de Hamas fac "progrese semnificative", a informat luni media egipteană pro-guvernamentală Al-Qahera News, relatează AFP.

de Redactia Observator

la 08.04.2024, 07:38

tanc israelian
"Progrese semnificative" la negocierile dintre Israel și Hamas, de la Cairo. Următoarele 48 de ore sunt cruciale - Profimedia Images

O sursă egipteană de rang înalt citată de media, apropiată serviciilor de securitate egiptene, a raportat "progrese semnificative" în ceea ce priveşte apropierea punctelor de vedere asupra mai multor puncte de dispută în acordul aflat în discuţie, a indicat media, potrivit Agerpres.

Delegaţiile Qatarului şi mişcării islamiste palestiniene Hamas au părăsit Cairo şi vor reveni "în termen de două zile pentru a finaliza termenii acordului", a făcut cunoscut Al-Qahera News.

La rândul lor, delegaţiile americană şi israeliană urmează să părăsească capitala egipteană "în următoarele ore", iar consultările vor continua în următoarele 48 de ore, potrivit aceleiaşi surse.

În ultimele săptămâni, negocierile Israel-Hamas care au loc la Cairo şi Doha au stagnat

Pe acelaşi subiect

Hamas şi Israelul se acuză reciproc de obstrucţionarea acestor discuţii indirecte prin mediatorii internaţionali, Statele Unite, Qatarul şi Egiptul.

Războiul din Fâşia Gaza a fost declanşat pe 7 octombrie, când comandouri ale Hamas au lansat un atac fără precedent în sudul Israelului, soldat cu moartea a 1.170 de persoane, majoritatea civili, potrivit unui bilanţ întocmit de AFP pe baza datelor oficiale israeliene.

Peste 250 de persoane au fost răpite şi 129 sunt în continuare reţinute în Fâşia Gaza, dintre care 34 au murit potrivit responsabililor israelieni.

Drept represalii, Israelul a promis că va distruge Hamas, pe care, împreună cu Statele Unite şi Uniunea Europeană, o consideră o organizaţie teroristă, şi a lansat intense bombardamente asupra teritoriului palestinian înaintea unei ofensive terestre care a permis soldaţilor săi să avanseze de la nord spre sud în mica fâşie de pământ.

De partea palestiniană, războiul a costat vieţile a 33.175 de persoane în Fâşia Gaza, majoritatea civili, dintre care 38 în ultimele 24 de ore, potrivit Hamas.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi asigurare obligatorie a locuinţei?
Observator » Stiri externe » "Progrese semnificative" la negocierile dintre Israel și Hamas, de la Cairo. Următoarele 48 de ore sunt cruciale