Antena Meniu Search
x

Propagandă în vreme de război: presa rusă susţine că Zelenski se află în România, la Braşov

Război Rusia - Ucraina, ziua 14. Am intrat în a doua săptămână de război, iar conflictul din Ucraina se duce pe toate fronturile. Inclusiv pe cel mediatic.

de Redactia Observator

la 09.03.2022, 07:37

Propangandă în vreme de război: presa rusă susţine că Zelenski se află în România, la Braşov
- Captura Telegram

Ria Novosti, un ziar recunoscut ca fiind apropiat al administraţiei de la Kremlin, susţine într-un material că preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, nu se află la Kiev ci este, cel mai probabil la Braşov. Publicaţia rusă îşi susţine teza citându-i pe cei de la "War on Fake", un canal de Telegram, care încearcă să demonstreze că înregistrările cu Zelenski din buncăr sunt de fapt nişte montaje editate şi trucate, realizate din alte locaţii decât Kievul.

"Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a părăsit Kievul, iar apelul pe care l-a înregistrat poate să fi fost editat, scrie canalul War on Fake Telegram... Locația probabilă a lui Zelensky este orașul românesc Brașov: utilizatorii site-ului Flightradar au atras atenția asupra unei aeronave neidentificate care a decolat de la granița dintre Ucraina și România, însoțită de elicoptere ale Forțelor Armate ale Ucrainei. Este posibil, scrie canalul, ca avioanele să-l transporte pe Zelensky și echipa sa", scriu cei de la Ria.ru.

Ce elicoptere ucrainene au ajuns în România

Ministerul Apărării anunţă, marţi, că, în total, 14 elicoptere ucrainene au solicitat aprobare de survol deasupra României, urmând a ajunge, pentru mentenanţă, la Ghimbav, în judeţul Braşov. Patru elicoptere au aterizat de dimineaţă la Iaşi, alte cinci se află la ora 15.45 în drum spre Braşov, iar restul vor ajunge în România în perioada următoare.

”Autorităţile ucrainene au solicitat părţii române aprobări diplomatice de survol cu destinaţia finală Ghimbav, județul Braşov, pentru un număr de patru elicoptere, în scopul efectuării operaţiunilor de mentenanţă la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare”, a transmis MApN într-un comunicat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Propagandă în vreme de război: presa rusă susţine că Zelenski se află în România, la Braşov