Antena Meniu Search
x

Patru elicoptere ucrainene au aterizat la Iași, alte 10 aparate de zbor sunt aşteptate. Explicațiile MApN

Patru elicoptere din Ucraina, neînarmate, au aterizat pe Aeroportul Internaţional din Iaşi. Ministerul Apărării Naționale a explicat de ce aparatele de zbor au solicitat aprobare de survol deasupra României.

de Redactia Observator

la 08.03.2022, 15:50

Patru elicoptere ucrainene au aterizat la Iași. Explicațiile MApN
Patru elicoptere ucrainene au aterizat la Iași. Explicațiile MApN - Profimedia

UPDATE 14 elicoptere ucrainene, în survol deasupra României

Ministerul Apărării anunţă, marţi, că, în total, 14 elicoptere ucrainene au solicitat aprobare de survol deasupra României, urmând a ajunge, pentru mentenanţă, la Ghimbav, în judeţul Braşov. Patru elicoptere au aterizat de dimineaţă la Iaşi, alte cinci se află la ora 15.45 în drum spre Braşov, iar restul vor ajunge în România în perioada următoare.

4 elicoptere au ajuns deja

Ministerul Apărării anunţă, marţi, că patru elicoptere ucrainene au solicitat aprobare de survol deasupra României, urmând a ajunge, pentru mentenanţă, la Ghimbav, în judeţul Braşov.

Pe acelaşi subiect

Elicopterele au aterizat deja la Iaşi pentru escală tehnică.

”Autorităţile ucrainene au solicitat părţii române aprobări diplomatice de survol cu destinaţia finală Ghimbav, județul Braşov, pentru un număr de patru elicoptere, în scopul efectuării operaţiunilor de mentenanţă la Airbus Helicopters România, potrivit contractelor în vigoare”, a transmis MApN într-un comunicat. 

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Potrvit ministerului, aeronavele în discuţie sunt configurate pentru executarea misiunilor civile, nefiind înarmate. ”Pentru aceste elicoptere au fost depuse astăzi, 8 martie, planuri de zbor în sistemul de trafic aerian civil, aeronavele aterizând deja pe aerodromul Iaşi, pentru escală tehnică, urmând să îşi continue deplasarea către destinaţia finală”, a mai transmis instituţia.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Evenimente » Patru elicoptere ucrainene au aterizat la Iași, alte 10 aparate de zbor sunt aşteptate. Explicațiile MApN