Antena Meniu Search
x

Proprietarii de vehicule solicită despăgubiri de peste 70 milioane dolari!

Firma de avocatură Maurice Blackburn va lansa, joi, un proces colectiv în numele proprietarilor de vehicule Volkswagen, Audi și Skoda din Australia, care solicită despăgubiri de peste 100 milioane dolari australieni (71,59 milioane dolari SUA).

 Firma de avocatură Maurice Blackburn va lansa, joi, un proces colectiv în numele proprietarilor de vehicule Volkswagen, Audi și Skoda din Australia, care solicită despăgubiri de peste 100 milioane dolari australieni (71,59 milioane dolari SUA), după ce producătorul auto german a recunoscut că a manipulat nivelul emisiilor, transmit MarketWatch și Reuters.

Peste 10.000 de proprietari australieni de vehicule Volkswagen s-au înregistrat deja pentru procesul colectiv împotriva grupului german și nu doar împotriva subsidiarelor sale locale, a anunțat firma australiană.

Volkswagen face obiectul unor investigații în mai multe țări, după ce a recunoscut că a echipat 11 milioane de vehicule vândute la nivel mondial cu un soft care falsifică rezultatele testelor antipoluare ale motoarelor diesel.

Articolul continuă după reclamă

Maurice Blackburn a anunțat că cei peste 90.000 de proprietari de mașini pe care îi reprezintă în procesul colectiv cer recuperarea costului integral al vehiculului, plus pagube, pentru că au fost înșelați de companie, care le-a oferit informații eronate privind nivelul emisiilor.

Reprezentanții Volkswagen Group Australia (VGA) nu au comentat informația, dar și-au cerut scuze pentru orice dezamăgiri și incoveniente cauzate proprietarilor de vehicule Volkswagen.

'VGA îi asigură pe toți clienții săi că vehiculele afectate sunt sigure din punct de vedere tehnic și măsurile necesare vor fi întreprinse fără niciun cost pentru ei. Vom face tot posibilul să rezolvăm această problemă și să recâștigăm încrederea clienților noștri', se arată în comunicatul subsidiarei Volkswagen din Australia.

Volkswagen a făcut provizioane de 7,3 miliarde de dolari pentru a acoperi costurile legate de scandalul emisiilor pe plan global. Compania estimează că peste 90.000 de vehicule cu motoare diesel au fost vândute în Australia.

Vânzările Volkswagen pe plan global au scăzut cu 5,3% în octombrie, prima lună întreagă, după ce producătorul auto german a recunoscut că a manipulat nivelul emisiilor. Scandalul motoarelor trucate, cel mai grav din istoria Volkswagen, a izbucnit în 18 septembrie, în acea lună livrările Volkswagen pe plan global scăzând cu 1,5%, la 885.300 de vehicule.

Vânzările brandului Volkswagen s-au redus în octombrie la 490.000 de vehicule, de la 517.400 în perioada similară din 2014, a opta lună de declin lunar consecutiv.

În primele nouă luni din acest an, livrările Volkswagen pe plan global au coborât tot cu 1,5%, la 7,43 milioane de vehicule.

Portofoliul Volkswagen este format din 12 mărci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi și Bugatti, dar și camioanele MAN și Scania.

Sursa: agerpres.ro

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aţi folosit aerul condiţionat zilnic în ultima perioadă?
Observator » Stiri externe » Proprietarii de vehicule solicită despăgubiri de peste 70 milioane dolari!