Antena Meniu Search
x

Proprietarul cladirii daramate in Bangladesh a fost arestat in timp ce incerca sa fuga in India

Echipele de salvare din Bangladesh si-au pierdut speranta ca vor mai gasi supravietuitori in ruinele cladirii prabusite, miercuri, in capitala tarii. Ultimul bilant al catastrofei este de 377 de morti. Proprietarul cladirii a fost arestat in timp ce incerca sa fuga in India

Vezi și

Salvatorii au reusit, chiar si ieri, sa aduca la lumina cativa supravietuitori din ruinele cladirii care adapostea o fabrica de textile. La patru zile dupa dezastru, fiecare viata salvata insemna o victorie. Dar, pe masura ce trece timpul, din ruine sunt scoase, tot mai mult, doar corpuri neinsufletite. Sute de femei care lucrau in fabrica sunt disparute fara urma.

Sansele sa mai fie gasite in viata sunt aproape nule, dupa ce in timpul operatiunii de salvare a izbucnit un incendiu intre daramaturi. Tocmai pentru ca e putin probabil sa mai gaseasca supravietuitori, autoritatile au inceput sa indeparteze ruinele cu utilaje grele.

Catastrofa a declansat proteste aprinse dupa ce s-a aflat ca, inaintea prabusirii, patronii le-au obligat pe muncitoare sa ramana in fabrica, desi in structura aparusera fisuri. Acestia si doi ingineri constructori au fost arestati.

Iar ieri, a fost incatusat proprietarul cladirii, care a fost prins la granita de fortele speciale ale armatei. El va da socoteala pentru nerespectarea normelor de siguranta si pentru faptul ca trei din cele opt nivele ale cladirii erau construite fara autorizatie.

Catastrofa a atras atentia asupra conditiilor inumane de munca din Bangladesh. Situatia a fost evocata, ieri, si de Papa Francisc. “Fac, din adancul inimii, un puternic apel ca sa fie intotdeauna respectata demnitatea si siguranta lucratorilor”, a precizat Papa Francisc I.

Multe fabrici din Bangladesh lucreaza pentru mari retele comerciale din Occident care, acum, incearca sa se delimiteze de tragicul eveniment.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proprietarul cladirii daramate in Bangladesh a fost arestat in timp ce incerca sa fuga in India