Antena Meniu Search
x

Foto Proprietarul unei săli de sport care a refuzat să îşi închidă afacerea s-a infectat cu coronavirus

Proprietarul unei săli de sport din Marea Britanie care nu dorea să îşi închidă afacerea a ajuns să se infecteze cu coronavirus. Omul făcuse vâlvă în urmă cu ceva timp, pentru că nu era de acord cu măsurile impuse de carantina naţională. Bărbatul susţinea atunci că sănătatea oamenilor este în strânsă legătură cu sportul.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 07.01.2021, 18:27

Nick Whitcombe a ținut centrul deschis, în ciuda faptului că regiunea fusese încadrată la nivelul trei în ceea ce priveşte riscul de infectare
Proprietarul sălii de sport, care a făcut vâlvă pe internet după ce nu a vrut să îşi închidă afacerea în timpul lockdown-ului, a fost depistat cu coronavirus - Nick Whitcombe via Instagram
  • Un bărbat care nu a vrut să îşi închidă afacerea în timpul carantinei naţionale a fost depistat cu coronavirus
  • Omul din Marea Britanie este proprietarul unei săli de sport

Proprietarul unei săli de sport, care a făcut vâlvă pe internet după ce nu a vrut să îşi închidă sala în timpul lockdown-ului, a fost depistat cu coronavirus. 

Nick Whitcombe a ținut centrul deschis, în ciuda faptului că regiunea fusese încadrată la nivelul trei în ceea ce priveşte riscul de infectare. Acest lucru însemna şi închiderea sălilor de sport. Însă, bărbatul nu a avut aceeaşi părere, susţinând că sălile de sport sunt esențiale pentru sănătatea fizică și psihică a populației.

La vremea respectivă, un localnic a chemat poliția când a văzut că afacerea era încă deschisă. Atunci, ofițerii l-au avertizat pe Whitcombe că trebuie să închidă ușile centrului, potrivit mirror.co.uk.

Totodată, oamenii legii i-au spus proprietarului să-și dea afară clienții și a fost amendat cu 1.000 de lire sterline de către poliția din Merseyside, Marea Britanie.

Whitcombe, care a dorit să vorbească şi la televizor despre cazul său, a fost testat pozitiv cu coronavirus la finalul lunii decembrie. El a declarat că se confruntă cu simptome ușoare, inclusiv oboseală, temperatură crescută și durere în gât.

''Am avut ceea ce credeam că este o răceală extrem de ușoară, minus o noapte de temperatură ridicată. Singurele simptome pe care le pot raporta sunt nasul care curge uşor și faptul că am dormit o oră în plus în ultimele nouă zile'', a spus acesta.

Mai mult, se pare că omul a avut cazuri de coronavirus şi în rândul cunoscuţilor. 

''Unul dintre prietenii mei apropiați are și el. Vârstă similară, dietă vegetariană, nefumător, l-a lovit ca o gripă moderată, mult mai greu decât mine'', a ţinut să specifice Whitcombe.

Critici în mediul online 

El a adăugat că deşi este o persoană care nu crede că blocarea sălilor de sport este necesară, acest lucru nu înseamnă că este şi o persoană care nu crede în Covid. Menţiunea a venit în contexul în care bărbatul a fost criticat de către internauţi pentru felul în care a abordat problema. 

Whitcombe insistă că nu a contractat virusul în sala de sport, deoarece a lucrat în străinătate până la jumătatea lunii decembrie și nu s-a antrenat.

''Singurul loc în care am fost sunt supermarketurile, cu adevărat nesigure'', a mai adăugat omul.

Whitcombe intenționează să folosească cele 53.000 de lire sterline strânse în timpul unei campanii de crowdfunding, pentru a găzdui un eveniment, anul viitor. El doreşte să sublinieze legătura strânsă între mersul la sală şi sănătatea psihică a oamenilor. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Proprietarul unei săli de sport care a refuzat să îşi închidă afacerea s-a infectat cu coronavirus