Antena Meniu Search
x

Protestele din Statele Unite au dus la eliminarea armelor de foc din desenele cu Bugs Bunny

Looney Tunes pune lacăt pe armele de foc. Bugs Bunny nu va mai fi alergat de vânător cu puşca, ci cu mâinile goale sau cel mult cu o coasă. Relansarea clasicei serii animate a suferit modificări pentru a răspunde unor subiecte sensibile în societatea actuală precum bullyingul, violenţa în şcoli sau numeroasele apeluri pentru interzicerea armelor de foc. Aplaudată de o parte a fanilor, decizia i-a înfuriat pe alţii, nemulţumiţi că în noua serie de episoade s-a renunţat în totalitate la armele de foc. 

de Redactia Observator

la 11.06.2020, 23:32

Vezi și
  • Părerile fanilor sunt împărțite în legătură cu această decizie.

În noua serie Looney Tunes, difuzată pe platforma HBO Max, Elmer Fudd îl fugăreşte pe Bugs Bunny ori cu o coasă, ori cu mâinile goale. Iar Yosemite Sam nu îşi mai descarcă constant cele două pistoale. 

Este noul scenariu cu care vor trebui să se obişnuiască fanii animaţiilor Looney Tunes. Şi cu care vor creşte de acum înainte şi alte generaţii. 

Peter Browngardt, producător executiv: Nu vom folosi arme de foc, dar vom folosi o violenţă umoristică, cu explozibili şi pistoale de jucărie. Astea sunt lucruri pe care le-am moştenit.

Producătorii au luat această decizie, după ce tot mai mulţi americani au cerut interzicerea armelor de foc sau, măcar, înăsprirea condiţiilor de deţinere a acestora. Iar scenariştii au ţinut cont şi de numeroasele campanii antidiscriminare şi antibullying. 

Din noua animaţie The Looney Tunes lipsesc confruntările deseori violente dintre persoanje. Printre fani, părerile sunt împărţite. 

Situaţia din Statele Unite nu schimbă doar desenele clasice, ci şi filmele considerate capodopere ale cinematografiei. Ieri, platforma HBO Max a interzis temporar filmul "Pe aripile vântului" din cauza protestelor anti-rasism. 

Măsura nu a avut însă efectul dorit. Anunţul a generat o creştere uriaşă a vânzărilor de DVD-uri cu pelicula veche de opt decenii. În doar 24 de ore, filmul a ajuns cel mai bine vândut pe Amazon şi în top 5 pe Apple Itunes. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Protestele din Statele Unite au dus la eliminarea armelor de foc din desenele cu Bugs Bunny