Antena Meniu Search
x

Protest URIAŞ, la Londra. Peste 250.000 de oameni au ieșit în stradă din pricina problemelor din spitale

Peste 250 de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de fondurile mult prea mici pe care Guvernul le acordă sistemului de sănătate.

Vezi și

Peste 250 de mii de oameni au ieşit în stradă pentru a-şi manifesta nemulţumirea faţă de fondurile mult prea mici pe care Guvernul le acordă sistemului de sănătate.

Spitalele din Marea Britanie se confuntă atât cu o criză de personal medical cât şi cu fonduri insuficiente pentru tratamentul pacienţilor. Chiar dacă nevoile au crescut, banii alocaţi Serviciului Naţional de Sănătate de către Guvern au rămas aceeaşi. În plus, autorităţile intenţionează să mai taie din bugetul acordat sănătăţii.

Printre cei care au luat cuvântul la manifestaţie se numără şi liderul opoziției laburiste, Jeremy Corbyn, care acuză politicienii pentru criza cu care se confruntă sistemul de sănătate britanic.

Susținătorii Brexit-ului au făcut din criza sistemului public de sănătate, una dintre principalele teme ale campaniei. Aceştia au promis, pe baza unor cifre provocatoare şi inexacte, salvarea fondurilor pentru serviciul naţional de sănătate prin oprirea plăţii contribuţiei Marii Britanii, către Uniunea Europeană. Un joc politic care distruge serviciul medical şi dă undă verde spitalelor private, costisitoare, spune Jeremy Corbyn.

Din cauza condițiilor precare în care îşi desfăşoară activitatea, unele unităţi sanitare britanice au fost nevoite să apeleze la ajutorul Crucii Roşii, care a asigurat transportul şi îngrijirea unora dintre bolnavi.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-aţi simţit discriminaţi la interviul de angajare din cauza vârstei?

Observator » Stiri externe » Protest URIAŞ, la Londra. Peste 250.000 de oameni au ieșit în stradă din pricina problemelor din spitale