Antena Meniu Search
x

Video Proteste de amploare în lume pentru încetarea focului în Gaza. La Tel Aviv, manifestanţii au blocat drumurile şi cer demisia lui Netanyahu

Mii de oameni din toată lumea au mărşăluit ieri pentru încetarea focului în Făşia Gaza. În capitala Ecuadorului, susţinătorii palestinienilor au pornit către ambasada Israelului pentru a cere sfârşitul războiului. Adevăratul haos s-a dezlănţuit însă la Tel Aviv. Protestatarii au blocat drumurile şi au cerut demisia lui Netanyahu, nemulţumiţi de modul în care s-a desfăşurat războiul împotriva militanţilor Hamas. Între timp, armata Statelor Unite a lansat pentru prima dată ajutoare pentru Gaza din avioane. 

de Redactia Observator

la 03.03.2024, 09:23

Vezi și

Fluturând steagul palestinian şi scandând sloganuri, zeci de oameni din Quito au mărşăluit către ambasada Israelului în semn de susţinere pentru Fâşia Gaza.

Ambasada Statelor Unite din Havana a fost înconjurată de mii de persoane care cer sfârşitul războiului dintre Israel şi Hamas. Localnici de toate vârstele s-au adunat aici pentru a-şi exprima nemulţumirea faţă de uciderea în masă a civililor din Fâşia Gaza. 

La Tel Aviv sute de protestatari au ieşit în stradă pentru a cere demisia premierului

Manifestaţiile lor au dus însă la blocarea unor drumuri principale din oraş, iar cel puţin şapte persoane au fost arestate. 

Pe acelaşi subiect

Cei prezenţi au cerut să se organizeze noi alegeri şi au criticat modul în care a fost dus războiul împotriva organizaţiei Hamas. 

Protestatar: Sunt împotriva guvernului care se comportă ca cel mai rău fascist care poate exista. Au studiat absolut tot ce ne-au făcut germanii. Acum, facem acelaşi lucru palestinienilor.

Protestele vin la scurt timp după ce 115 palestinieni au fost ucişi în timp ce stăteau la coadă ca să primească mâncare. Statele Unite au lansat ieri, pentru prima dată, ajutoare pentru Gaza din avioane. Au fost folosite trei aparate de zbor pentru a paraşuta 66 de colete cu produse alimentare, echivalentul a peste 38.000 de mese. Mâine, Kamala Harris, vicepreşedintele american, se va întâlni la Casa Albă cu Benny Gantz, membru al cabinetului de război israelian, pentru discuţii privind o încetare temporară a focului în enclavă. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Proteste de amploare în lume pentru încetarea focului în Gaza. La Tel Aviv, manifestanţii au blocat drumurile şi cer demisia lui Netanyahu