Antena Meniu Search
x

Proteste și arestări la Moscova

Cel puţin 100 de oameni au fost arestaţi, la Moscova, după un protest faţă de condamnarea activistului civic Alexei Navalnîi şi a fratelui său

Vezi și

Cel puţin 100 de oameni au fost arestaţi, la Moscova, după un protest faţă de condamnarea activistului civic Alexei Navalnîi şi a fratelui său

Militantul cunoscut pentru lupta sa împotriva corupţiei aflase, cu câteva ore mai devreme, că atât el, cât şi fratele său Oleg erau condamnaţi la trei ani şi jumătate de închisoare. Numai Oleg a fost, însă, trimis după gratii, în timp ce pedeapsa lui Alexei a fost suspendată, ceea ce l-a indignat şi mai tare.

Fraţii Navalnîi erau acuzaţi că au sustras milioane de ruble de la o firmă franceză care, însă, a subliniat, în instanţă, că nu a suferit niciun prejudiciu. Militantul acuză puterea condusă de Vladimir Putin că a dictat verdictul procesului.

O manifestaţie în sprijinul lui Navalnîi fusese, deja, convocată într-o piaţă de lângă Kremlin. Celebrul grup punk Pussy Riot s-a alăturat apelului la protest cu un clip în care membrele sale "fac curăţenie" în piaţă.

Ca de obicei, numărul manifestanţilor a fost mai mic decât al adeziunilor de pe reţelele sociale, dar în piaţă s-au adunat, totuşi, câteva mii de oameni, în ciuda gerului.

Manifestaţia nu era autorizată, dar poliţiştii din trupele speciale au intervenit doar după aproape două ore. Cel puţin 100 de oameni au fost arestaţi, deşi, potrivit organizatorilor, numărul acestora este mult mai mare. Dar protestele vor continua, probabil, şi anul viitor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Proteste și arestări la Moscova