Antena Meniu Search
x

Video Proteste în toată lumea, după ce Rusia a atacat Ucraina: "Nu vrem războiul acesta, vrem pace"

Atacarea Ucrainei a generat proteste pe tot mapamondul! Sute de oamenii din toate colțurile lumii s-au adunat în fața ambasadelor Rusiei și s-au arătat solidari cu ucrainenii greu încercați de război. Un asasin cu sânge rece, asta îl consideră oamenii pe preşedintele Putin. Imagini filmate în toate marile oraşe ale Rusiei arată arestări brutale şi violenţă fără margini la adresa demonstranţilor. 

de Redactia Observator

la 25.02.2022, 08:22

Vezi și

De la Paris până la New York sau Tokyo, mii de oameni au ieşit din case pentru dreptatea semenilor lor. Manifestanții au fluturat steagurile Ucrainei şi au scandat împotriva vărsării de sânge. 

Protestatară: Deocamdată vedem că nu îl interesează doar regiunile Donbas, sau Odessa, sau Harkov, sau cu o majoritate a populației vorbitoare de limba rusă, ci toată Ucraina. El a spus în discursul său, de luni, că decomunizarea îi va costa mult pe ucraineni. Și vedem aceste costuri astăzi.

Protestatarii s-au adunat şi în oraşele portugheze Lisabona, Porto şi Faro, unde au scandat slogane anti-Putin până târziu, în noapte. 

"Nu vrem războiul acesta, vrem pace"

Pe acelaşi subiect

Protestatară: Ucraina este mică. Putem lupta câteva zile, dar nu avem atâtea arme ca Putin, nu avem atâtea tancuri ca Putin. Pământul nostru are nevoie de avioane, tancuri, bombe, ca să fim egali. Nu suntem egali. 

Mii de oameni s-au adunat şi în capitala Georgiei. Manifestanții au mărșăluit prin centrul oraşului Tbilisi, purtând bannere care denunțau acțiunea lui Putin și cântând imnul Ucrainei.

Protestatar: Este datoria noastră morală și, de asemenea, interesul național să fim aici și să ne facem auziţi atunci când imperiul răului vizează națiunea ucraineană, dar, în general, vizează libertatea în lume, întreaga lume liberă.  

Peste 1700 de protestatari au fost reținuți în Moscova, Sankt Petersburg și în mai multe orașe din partea central-asiatică a țării în timp ce scandau "Nu războiului!". 

Ieri, oamenii au ieşit pe stradă şi în Germania, Marea Britanie, Italia, Israel sau chiar Liban.

Protestatară: Avem nevoie de sprijin din partea Europei, din întreaga lume. Încercăm să fim alături de noi înșine, dar avem nevoie de mai mulți oameni și mai mult ajutor și mai mult sprijin pentru a rezista în acest război.  

Potestatar: Avem nevoie de mai mult sprijin decât ne-a acordat Germania până acum, pentru că - până în acest moment - îmi pare rău, dar nu a făcut nimic.  

Potestatari: - Vrea să reînfiinţeze Uniunea Sovietică şi spune că Ucraina nu există, nu a existat nici în trecut, iar poporul nostru este inexistent. E nebun. Îmi vine să ţip. Îmi vine să urlu că e nebun. Iar acum, că a început războiul, nu se va opri la graniţele noastre. Va înainta. Vrea să cucerească întreaga Europă. 

- Nu vrem războiul acesta, vrem pace. Pace pentru toţi, pace pentru întreaga lume, pentru că astăzi suntem răniţi, suntem profund îndureraţi.  

Potestatar: Jos mâinile de pe Ucraina! Acesta este mesajul nostru. Suntem o naţiune paşnică. Avem nevoie de ţara noastră. Vrem ca ţara noastră să rămână independentă şi nimeni să nu ne intre pe teritoriu şi să ne spună ce avem de făcut. Acesta este mesajul nostru. 

În Liban trăiesc, în acest moment, aproximativ 7.500 de ucraineni. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proteste în toată lumea, după ce Rusia a atacat Ucraina: "Nu vrem războiul acesta, vrem pace"