Antena Meniu Search
x

Proteste prin graffiti în Brazilia

Pe măsură ce se apropie Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, protestele localnicilor faţă de această competiţie devin tot mai intense. În loc să se bucure, brazilienii ies în stradă şi denunţă risipa fondurilor bugetare pentru organizarea competiţiei. La proteste s-au alăturat, acum, şi artiştii stradali care "împodobesc" cu graffiti clădirile din Rio şi Sao Paulo.

Vezi și

Pe măsură ce se apropie Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia, protestele localnicilor faţă de această competiţie devin tot mai intense. În loc să se bucure, brazilienii ies în stradă şi denunţă risipa fondurilor bugetare pentru organizarea competiţiei. La proteste s-au alăturat, acum, şi artiştii stradali care "împodobesc" cu graffiti clădirile din Rio şi Sao Paulo

15.000 de oameni au manifestat la Sao Paulo cu trei săptămâni înaintea Campionatului Mondial. Ei au acuzat creşterea preţului locuinţelor care a lăsat o mulţime de familii fără adăpost. A fost doar una din numeroasele acţiuni de protest organizate înaintea turneului final. Deşi se crede că toţi brazilienii sunt pasionaţi de fotbal, se pare că pentru mulţi dintre ei competiţia este doar o cheltuială fără rost.

Cred că este o greşeală să se cheltuiască miliarde şi chiar trilioane pe Cupa Mondială, în timp ce oamenii mor de foame pe străzi iar noi suntem agresate dacă ieşim seara.

Pictorii stradali s-au alăturat şi ei mişcării de protest, cu armele lor specifice. Unul dintre ei a creat, pe zidul unei şcoli din Rio, o frescă intitulată "foamea de fotbal", care reprezintă un copil înfometat care nu are altceva de mâncare decât. o minge de fotbal. În doar câteva zile, imaginea a fost distribuită de zeci de mii de ori pe reţelele sociale.

În acest moment, când întreaga lume priveşte spre Brazilia, cred că este cea mai bună cale de a expune problemele ţării. Iar dacă politicienii nu vor să le arătăm, probabil că le este ruşine.

Protestatarii afirmă că fondurile cheltuite pentru Turneul Final ar fi trebuit destinate sănătăţii, învăţământului şi siguranţei publice. Şi, chiar dacă mulţi sunt totuşi de acord cu competiţia, potrivit sondajelor, 90 la sută cred că organizarea ei a fost puternic afectată de corupţie. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Proteste prin graffiti în Brazilia