Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Grecia după ce un tânăr de 16 ani a fost împuşcat în cap de poliţişti. Peste 1.500 de oameni au dat foc la tot ce le-a ieşit în cale

Proteste violente în Grecia, după ce un adolescent de etnie romă a fost împuşcat în cap, de un poliţist. Peste 1.500 de oameni, înarmaţi cu cocktailuri Molotov au ameninţat forţele de ordine şi au dat foc la tot ce le-a căzut în mână.

de Redactia Observator

la 06.12.2022, 20:58

Vezi și

Totul a început după ce băiatul de 16 ani a fugit fără să plătească dintr-o benzinărie. Un poliţist l-a urmărit pe tânăr şi a deschis focul, nimerindu-l în cap. Băiatul e în stare gravă, iar agentul este în arest. Ofițerii unei patrule de poliție l-au urmărit pe băiat după ce au fost alertați de un angajat al unei benzinării că o persoană a plecat fără să plătească un bon de 20 de euro. Ofițerul care a tras a fost arestat şi se va prezenta marți, 6 noiembrie, în fața unui procuror pentru a fi acuzat de tentativă de omor din culpă.

Evenimentul a avut loc în seara manifestaţiilor anuale din orașele grecești pentru a comemora o crima a poliției din Atena, în 2008, a lui Alexandros Grigoropoulos, în vârstă de 15 ani, a cărui moarte a provocat mai multe revolte care au durat săptămâni întregi. "Valoarea unei vieți umane nu poate fi măsurată niciodată cu nicio sumă de bani”, a spus purtătorul de cuvânt al guvernului Giannis Oikonomou. Poliția a spus că ofițerul, care era pasager pe una dintre motocicletele care îl urmărea pe băiat, a tras două focuri de armă pentru a încerca să-l oprească pe suspect. Un comunicat a spus că șoferul camionetei a „făcut în mod repetat manevre periculoase” înainte de a fi trase focurile de armă.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Grecia după ce un tânăr de 16 ani a fost împuşcat în cap de poliţişti. Peste 1.500 de oameni au dat foc la tot ce le-a ieşit în cale