Antena Meniu Search
x

Video Proteste violente în Minneapolis după ce poliția a împușcat mortal un tânăr de culoare

Un bărbat de culoare, de 20 de ani, a fost împușcat mortal de poliție în Minneapolis, duminică, după ce a fost oprit la un control în trafic. Tragedia a generat proteste violente la care s-au folosit gaze lacrimogene. Autoritățile din Brooklyn Center au impus restricții de circulație noaptea. Daunte Wright, un tânăr afroamerican, în vârstă de 20 de ani, oprit pentru o infracțiune în trafic, a fost împușcat în Brooklyn Center, lângă locul unde Derek Chauvin este judecat pentru uciderea lui George Floyd.

de Redactia Observator

la 12.04.2021, 14:32

Vezi și

Un ofițer de poliție din Minnesota a împușcat fatal un șofer duminică în orașul Brooklyn Center, la nord de Minneapolis, unde un alt ofițer de poliție este judecat pentru uciderea lui George Floyd anul trecut. Mai multe persoane s-au adunat duminică seara la locul tragediei, iar unii au început să spargă geamurile vehiculelor de poliție, potrivit clipurilor postate pe social media. 

Daunte Wright a fost oprit duminică pentru o încălcare a regulilor de circulație, poliția a descoperit că exista un mandat de arestare pe numele său, dar când a încercat să-l rețină, tânărul a intrat în mașină, potrivit relatărilor poliției. Un agent l-a împușcat, dar șoferul a continut să conducă câteva sute de metri până a lovit altă mașină, scrie NYT.

Mama victimei a spus duminică seara mulţimii că fiul său a sunat-o pentru a o avertiza că a fost luat de poliţie. Katie Wright a povestit apoi că a auzit ofiţeri de poliţie cerându-i fiului ei să lase telefonul, iar unul dintre ei a întrerupt convorbirea. La puţin timp după aceea, prietena lui Daunte Wright a sunat-o pentru a-i spune că fiul ei a fost împuşcat.

Aproximativ 200 de persoane s-au adunat în Brooklyn Center duminică seara şi au înfruntat poliţiştii. Ziarul Star Tribune scrie că mulţimea a spart parbrizele a două vehicule de poliţie, iar aceasta ”a făcut uz de arme neletale pentru a-i dispersa”. După o oră, poliţiştii şi-au redus prezenţa, iar mulţimea a aprins lumânări şi a scris mesaje cu creta pe trotuar prin care cer ”dreptate pentru Daunte Wright".

Primarul Brooklyn Center a deplâns, pe Twitter, acest incident ”tragic” şi i-a îndemnat pe manifestanţi să rămână ”paşnici”, pentru a evita orice violență. Însă noi incidente au izbucnit după ce câteva sute de manifestanţi s-au adunat în faţa cartierului general al Poliţiei din Brooklyn Center. Aici, poliţia a tras grenade lacrimogene pentru a dispersa mulţimea, potrivit AP.

Acest incident are loc în timp ce la Minneapolis se desfăşoară procesul lui Dereck Chauvin, un poliţist alb acuzat de uciderea lui George Floyd, anul trecut. Moartea lui George Floyd a declanșat luni de manifestaţii şi revolte în toată ţara, denunţând rasismul şi brutalitatea poliţiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Burgeri din carne de crocodil la un festival din România. Aţi încerca preparatul?

Observator » Stiri externe » Proteste violente în Minneapolis după ce poliția a împușcat mortal un tânăr de culoare