Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Video Proteste violente în ţările latine după ce Nicolas Maduro a câştigat al treilea mandat. Criză electorală în Venezuela

Mii de oameni s-au adunat, ieri, pe străzile din Venezuela, dar şi din alte oraşe ale lumii pentru a protesta faţă de victoria lui Nicolas Maduro la alegerile prezidențiale de luna trecută.

de Redactia Observator

la 18.08.2024 , 13:49

Şi nu au fost proteste paşnice. În capitala Caracas, poliția și armata au fost desfășurate pentru a ţine sub control mulţimile, iar în Rio de Janeiro, un grup mic, s-a adunat pe plaja Copacabana cu un banner pe care scria "Maduro egal cu moartea". 

În faţa monumentului Revoluției din Mexic, sute de oameni au scandat mesaje precum "Libertate! sau "Afară cu Maduro".  Iar în Peru, una dintre țările din America Latină care a primit un număr mare de migranți venezueleni în ultimii ani, demonstranții au purtat un steag uriaş venezuelean în centrul capitalei Lima.

Proteste în toată ţara

Vezi și

În oraşele Valencia, San Cristobal şi Barquisimeto, sute de oameni au manifestat, mulţi fluturând steaguri venezuelene, semne de protest sau copii ale rezultatelor voturilor. În Maracay, la aproximativ 110 km (70 mile) vest de Caracas, aproximativ o sută de protestatari au fost dispersaţi cu gaze lacrimogene. De la Bogota la Madrid, diaspora venezueleană s-a prezentat la demonstraţii. În centrul oraşului Mexico City, aproape 1.000 de oameni s-au adunat în Plaza de la Revolucion.

Pe acelaşi subiect

Ciocnirile legate de proteste au dus, de asemenea, la cel puţin 23 de morţi.

Comunitatea internaţională a oferit o serie de sugestii pentru depăşirea crizei electorale de aproape trei săptămâni – inclusiv un nou vot – dar majoritatea au fost respinse categoric atât de partidul de guvernământ, cât şi de opoziţie.

Maduro a prezidat colapsul economic, cu o pierdere de peste 73% din produsul intern brut al Venezuelei din 2013, potrivit cercetătorilor de la Institutul de Studii Administrative Superioare din Caracas. La Palatul Miraflores, după un marş de susţinere a guvernului, Maduro a promis o creştere de 8% în acest an şi a criticat criticii internaţionali şi opoziţia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Noi asigurări, pentru biciclete şi anvelope. Veţi apela la ele?
Observator » Ştiri externe » Proteste violente în ţările latine după ce Nicolas Maduro a câştigat al treilea mandat. Criză electorală în Venezuela