Antena Meniu Search
x

Protestele anti-Trump iau amploare în America. Sute de elevi de liceu au scandalizat alegerea noului preşedinte: “Vrem mai puţin rasism, să oprim violenţa” (FOTO)

Sute de elevi de liceu, unii fără a avea măcar vârsta necesară pentru a vota, au protestat în Statele Unite împotriva preşedintelui-ales Donald Trump.

Sute de elevi de liceu, unii fără a avea măcar vârsta necesară pentru a vota, au protestat în Statele Unite împotriva preşedintelui-ales Donald Trump.

Aceştia au ieşit din sălile de clasă având în mână pancarte şi scandând sloganuri împotriva lui Trump, despre care ei spun că reprezintă o ameninţare la viitorul lor.

Protestele de luni au avut loc în oraşe precum Los Angeles, Denver, Portland, Oakland şi Silver Spring.

"Sperăm să ne primim drepturile şi libertatea. Vrem mai puţin rasism, să oprim violenţa, toate aceastea", a spus un elev de 14 ani.

În timp ce majoritatea protestatarilor sunt conştienţi de faptul că nu pot schimba rezultatul alegerilor, ei spun că vor să transmită că afirmaţiile din cadrul campaniei republicanilor la adresa femeilor, musulmanilor şi imigranţilor sunt inacceptabile şi că politicile lui Trump nu au obţinut acordul national, scrie Mediafax.

"Deşi a trecut aproape o săptămână de la alegerile prezidenţiale, mulţi elevi sunt în continuare îngrjoraţi de rezultat şi vor ca vocile lor să fie ascultate", a spus un responsabil.Elevii aveau pancarte pe care scria "Fii bun, nu rasist", "Îl respingem pe preşedintele-ales" şi "Poduri, nu pereţi".

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Protestele anti-Trump iau amploare în America. Sute de elevi de liceu au scandalizat alegerea noului preşedinte: “Vrem mai puţin rasism, să oprim violenţa” (FOTO)