Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Puterea din Georgia, la unison cu Viktor Orban: "Dacă republicanii câștigă alegerile în SUA războiul se termină în ianuarie"

Visul georgian, partidul de guvernământ din Georgia, a declarat marţi că victoria candidatului republican Donald Trump la alegerile prezidenţiale din SUA din noiembrie va aduce mai aproape sfârşitul războiului din Ucraina şi, odată cu aceasta, sfârşitul dezacordurilor cu UE şi SUA, informează EFE, potrivit Agerpres.

de Redactia Observator

la 17.07.2024 , 11:30

Bidzina Ivanishvili
Puterea din Georgia, la unison cu Viktor Orban: "Dacă republicanii câștigă alegerile războiul se termină în ianuarie" - Profimedia Images

"Războiul din Ucraina se va încheia în cel mult un an, iar dacă republicanii vor câştiga alegerile prezidenţiale din SUA, războiul se va termina încă din ianuarie", a spus fondatorul partidului, Bidzina Ivanişvili, dând startul campaniei electorale a partidului în vederea alegerilor legislative din Georgia din 26 octombrie.

Potrivit politicianului georgian, după încheierea războiului din Ucraina "interesele globale şi politice se vor schimba radical, inclusiv interesele specifice referitoare la Georgia".

"De îndată ce acest război se încheie, dezacordurile noastre cu SUA şi Europa vor fi imediat uitate, iar Georgia va trezi un interes total diferit pentru forţele politice globale", a adăugat el.

Articolul continuă după reclamă

Din acest motiv, Ivanişvili a apreciat că alegerile legislative vor deveni "ultima bătălie a opoziţiei colective georgiene conduse de partidul Mişcarea Naţională Unită a fostului preşedinte Mihail Saakaşvili şi sponsorii săi pentru a destabiliza Georgia şi a deschide un al doilea front" împotriva Rusiei.

Pe acelaşi subiect

"Visul Georgian intră într-o etapă de luptă decisivă pentru a-şi păstra perspectiva europeană, pentru a consolida pacea, stabilitatea şi creşterea economică, pentru a întări valorile naţionale", a declarat el.

Forțe străine "impun în mod artificial radicalismul în Georgia"

Ivanişvili a atras atenţia că există anumite forţe externe care "impun în mod artificial radicalismul în Georgia" şi ele nu sunt altceva decât "partidul global al războiului", cu mare pondere în actuala birocraţie care controlează SUA şi Europa şi creează impresia că există un conflict între Tbilisi, Bruxelles şi Washington.

"Această impresie va dispărea imediat ce războiul din Ucraina se va încheia", a dat el asigurări.

Visul Georgian, care s-a abţinut să susţină sancţiunile occidentale împotriva Rusiei ca urmare a invaziei din Ucraina şi acuză opoziţia că promovează un conflict militar cu vecinul său din nord pentru a deschide un al doilea front, are sprijinul a aproximativ 60% dintre georgieni, a estimat Ivanişvili.

Politicianul georgian a promis că, dacă partidul său va câştiga alegerile, "va pune capăt definitiv în Georgia partidului războiului, radicalismului, polarizării, agenţilor fascismului liberal, astfel încât dezvoltarea paşnică şi creşterea economică să fie ireversibile".

Datorită acestui fapt, a adăugat el, Georgia se va apropia de "standardele europene de bunăstare, care sunt necesare pentru intrarea ţării în UE".

"Numai cu pace, demnitate şi bunăstare vom avansa către Europa. Aceasta este singura alegere, fără alternativă", a concluzionat el.

Relații tensionate între Georgia și UE/SUA, după adoptarea legii "agenților străini"

Relaţiile dintre Georgia, UE şi SUA s-au deteriorat în urma aprobării de către parlament a controversatei legi "Cu privire la transparenţa influenţei străine", care impune ONG-urilor care primesc o anumită cotă de finanţare externă să declare aceste fonduri.

În timp ce opoziţia şi Occidentul acuză Tbilisi că a aprobat o lege similară cu "legea agenţilor străinătăţii" din Rusia, Georgia afirmă că această normă este similară cu legile aprobate în SUA şi în unele ţări europene şi urmăreşte doar să garanteze suveranitatea ţării.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Puterea din Georgia, la unison cu Viktor Orban: "Dacă republicanii câștigă alegerile în SUA războiul se termină în ianuarie"