Antena Meniu Search
x

Putin a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord. Moscova va obţine o "mare victorie" împotriva duşmanilor, asigură liderul nord-coreean

În urma vizitei lui Kim Jong Un la Cosmodromul Vostocinî din Rusia, cei doi lideri au discutat despre posibilul ajutor rusesc pentru programul de sateliți al Coreei de Nord, echipamente militare şi acorduri între cele două state. La finalul discuţiei, phenianul l-a asigurat pe Putin de "o mare victorie" împotriva duşmanilor.

de Redactia Observator

la 14.09.2023, 09:35

Putin a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord. Moscova va obţine o "mare victorie" împotriva duşmanilor, asigură liderul nord-coreean
Putin a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord. Moscova va obţine o "mare victorie" împotriva duşmanilor, asigură liderul nord-coreean - Profimedia

Deocamdată, însă, nimic nu a fost comunicat oficial cu privire la un eventual acord pentru livrări de echipamente militare către Rusia cu scopul de a sprijini ofensiva acesteia în Ucraina, aşa cum a susţinut Washingtonul, relatează Agerpres.

Kim a menţionat victoria ruşilor "în lupta lor"

La finalul unei întâlniri miercuri, "Kim Jong Un l-a invitat cu curtoazie pe Putin să viziteze RPDC (Republica Populară Democrată Coreeană) atunci când îi convine", a informat joi agenţia oficială nord-coreeană, KCNA, folosind numele oficial al Coreii de Nord.

"Putin a acceptat cu plăcere invitaţia şi a reafirmat dorinţa sa neclintită de a face să avanseze istoria şi tradiţia prieteniei dintre Rusia şi RPDC", a mai declarat agenţia. În aceeaşi zi, numărul unu nord-coreean l-a asigurat pe Vladimir Putin că Moscova va obţine o "mare victorie" asupra duşmanilor săi, Rusia fiind angajată într-un război în Ucraina de peste un an şi jumătate.

Pe acelaşi subiect

Coreea de Nord ar putea trimite un cosmonaut în spaţiu

Putin i-a arătat lui Kim cel mai avansat sistem de lansare de rachete spațiale din Orientul Îndepărtat rusesc și a discutat despre posibilitatea de a trimite un cosmonaut nord-coreean în spațiu. Kim a pus întrebări detaliate despre rachete, în timp ce Putin i-a arătat Cosmodromul Vostochny.

După tur, Putin și Kim au discutat timp de câteva ore cu miniștrii lor, apoi au discutat individual despre afacerile mondiale și posibilele domenii de cooperare. Kim a închinat un pahar de vin rusesc pentru sănătatea lui Putin, pentru victoria „marii Rusii” și pentru prietenia ruso-coreeană, prezicând victoria Moscovei în „lupta sa” cu Occidentul. Când a fost întrebat de presa rusă dacă Moscova l-ar ajuta pe Kim să construiască sateliți, Putin a spus: „De aceea am venit aici”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Putin a acceptat invitaţia lui Kim Jong Un de a vizita Coreea de Nord. Moscova va obţine o "mare victorie" împotriva duşmanilor, asigură liderul nord-coreean