Antena Meniu Search
x

Video Kim Jong Un a plecat cu un tren special pentru a se întâlni cu Vladimir Putin în Rusia. Ce vor primi ruşii din Coreea de Nord

Kim Jong Un a plecat spre Rusia pentru o întâlnire cu Vladimir Putin, a anunţat luni postul de televiziune sud-coreean YTN, citând surse guvernamentale, potrivit Reuters. Kim s-ar îndrepta către frontiera de nord-est a Coreei de Nord la bordul unui tren special iar întâlnirea cu liderul rus ar urma să aibă loc marți. Anterior, YTN anunțase că cei doi lideri se vor întâlni miercuri.

de Redactia Observator

la 11.09.2023, 21:09

Vezi și

UPDATE. Kremlinul a confirmat luni că liderul nord-coreean Kim Jong Un va vizita Rusia "în zilele următoare", la invitaţia lui Vladimir Putin. "La invitaţia preşedintelui Federaţiei Ruse, Vladimir Putin, preşedintele pentru afaceri de stat al Republicii Populare Democrate Coreene, Kim Jong Un, va efectua o vizită oficială în Rusia în zilele următoare", a declarat luni Kremlinul într-un comunicat. Kremlinul nu a precizat o dată exactă pentru această vizită.

Liderul nord-coreean Kim Jong Un pare să fi plecat spre Rusia pentru o întâlnire cu preşedintele Vladimir Putin, a relatat luni postul de televiziune sud-coreean YTN, citând surse guvernamentale anonime, potrivit Reuters. Anterior, serviciul Naţional de Informaţii al Coreei de Sud (NIS) a speculat că liderul nord-coreean ar putea opta pentru o "rută diferită" faţă de cea folosită anterior pentru a vizita Rusia. Mai exact, era luat în calcul scenariul ca liderul de la Phenian să zboare spre Vladivostok, oraş unde ar putea ajunge şi pe cale rutieră sau maritimă.

Trenul care-l transportă pe Kim Jong Un a plecat spre Rusia

Kim s-ar îndrepta către frontiera de nord-est a ţării sale la bordul unui tren special, întrevederea cu Putin urmând să aibă loc cel mai devreme marţi. Anterior, YTN anunţase că cei doi lideri se vor întâlni miercuri. Luni dimineaţă, agenţia de presă rusă Interfax a relatat că Kim Jong Un urmează să viziteze Extremul Orient rus ''în zilele următoare''.

Pe acelaşi subiect

Dacă va fi confirmată, vizita lui Kim în Rusia ar fi prima sa deplasare externă în peste patru ani şi prima de la izbucnirea pandemiei de COVID-19. Săptămâna trecută, cotidianul american The New York Times a relatat că liderul nord-coreean se va deplasa la Vladivostok la bordul unui tren blindat, în cursul acestei luni, pentru a se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin.

Putin ar dori ca Phenianul să îi vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc

În perioada 10-13 septembrie, la Vladivostok are loc Forumul Economic Oriental, organizat de Kremlin. Potrivit ziarului american, Putin ar dori ca Phenianul să îi vândă Rusiei artilerie şi rachete antitanc, în timp ce Coreea de Nord ar fi în căutare de tehnologie avansată pentru fabricarea de sateliţi şi submarine cu propulsie nucleară, precum şi de ajutor alimentar. Cea mai recentă întâlnire Putin-Kim a avut loc în aprilie 2019, tot la Vladivostok.

Săptămâna trecută, Kim Jong Un a lansat primul submarin tactic nuclear din Coreea de Nord. Imaginile de la eveniment, cu liderul nord-coreean, vizibil fericit, înconjurat de comandanţi care îl aplaudă frenetic au făcut ocolul presei internaţionale şi au fost comentate cu umor.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Kim Jong Un a plecat cu un tren special pentru a se întâlni cu Vladimir Putin în Rusia. Ce vor primi ruşii din Coreea de Nord