Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin a expediat subiectul soldaților nord-coreeni, la summitul BRICS: "Ce și cum vom face este treaba noastră"

Vladimir Putin a declarat că cei care au drept obiectiv înfrângerea Rusiei pe câmpul de luptă îşi fac "calcule iluzorii". Aşa a încheiat preşedintele rus la summitul BRICS, unde un subiect intens discutat a fost războiul din Ucraina. Liderul de la Kremlin nu a vorbit însă foarte mult de soldaţii nord-coreeni care ar urma să fie aduşi pentru a lupta pe teritoriul ucrainean. Nici situaţia tensionată din Orientul Mijlociu nu a lipsit de pe agenda summitului.

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 08:34

Vladimir Putin Putin a expediat subiectul soldaților nord-coreeni, la summitul BRICS: "Ce și cum vom face este treaba noastră" - Profimedia Images

Summitul BRICS s-a încheiat ieri în oraşul rusesc Kazan. În cele trei zile, au participat oficiali din 36 de ţări printre care şi secretarul general al ONU, fiind prima dată când Antonio Guterres vizitează Rusia de la invazia în Ucraina din 2022. Apariţia sa a înfuriat Kievul, iar războiul dintre cele două ţări a devenit unul dintre principalele subiecte ale întâlnirii.

"Avem nevoie de pace peste tot. Avem nevoie de pace în Ucraina, o pace justă în conformitate cu Carta ONU, legea internaţională şi rezoluţiile Adunării Generale", a declarat Antonio Guterres, secretarul general al ONU.

Vladimir Putin a vorbit şi despre planul prin care soldați din Coreea de Nord sunt trimiși pe front în Ucraina, în timp ce oficialii de la Kiev susţin că 2.000 de militari se îndreaptă către graniţa Rusiei.

Articolul continuă după reclamă

"Parteneriatul strategic cu Coreea de Nord tocmai ce a fost ratificat şi există articolul patru. Niciodată nu ne-am îndoit de conducerea nord-coreeană că nu ar lua acordurile în serios. Ce şi cum vom face este treaba noastră", a declarat Vladimir Putin, preşedintele Rusiei.

Pe acelaşi subiect

Pe agenda summitului s-a aflat şi conflictul din Orientul Mijlociu. Putin a vorbit cu preşedintele palestinian şi a promis că ţara sa îi va ajuta în continuare pe toţi cei aflaţi în nevoie.

"Suntem foarte îngrijoraţi de ceea ce se întâmplă în regiune şi, indiferent de ce spune toată lumea, Rusia nu este interesată de o înrăutăţire a conflictului. Strategic, nu vom câştiga nimic din asta - vom vedea doar noi probleme", a spus Putin.

Pierderi de vieți omenești și în Orientul Mijlociu

În Gaza, cel puţin 17 oameni şi-au pierdut viaţa, printre care şi un bebeluş de numai 11 luni, după ce Israelul a lovit o şcoală devenită adăpost. Armata a anunţat că ieri a ucis şi un comandat Hamas care a fost implicat în masacrul din 7 octombrie anul trecut.

Atacurile aeriene au continuat şi în Liban, unde cel puţin 19 oameni au murit. În Ierusalim, sute de oameni au ieşit în stradă odată cu începerea sărbătorii Simhat Torah.

Alţii s-au îndreptat însă către casa lui Benjamin Netanyahu din Caesarea pentru a cere eliberarea ostaticilor. În loc să înconjoare sinagoga cu Tora, conform tradiției sărbătorii evreiești, manifestanții au ales să înconjoare reședința şi au fost supravegheaţi constant de poliţişti.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Ştiri externe » Putin a expediat subiectul soldaților nord-coreeni, la summitul BRICS: "Ce și cum vom face este treaba noastră"