Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin a primit doi câini din rasa pungsan de la Kim Jong Un, după semnarea acordului care a dat fiori Occidentului

Vizita istorică a lui Vladimir Putin în Coreea de Nord s-a încheiat cu semnarea unui acord de securitate, după modelul articolului 5 din NATO. La plecare, Kim Jong Un i-a dăruit lui Vladimir Putin doi câini de vânătoare din rasa pungsan, o rasă originară din Coreea de Nord.

de Redactia Observator

la 20.06.2024 , 11:21

Vladimir Putin a fost primit în Coreea de Nord ca un adevărat împărat. Preşedintele rus a fost întâmpiat, pe covorul roşu, chiar de Kim Jong Un. Cei doi lidieri s-au îmbrăţişat, au schimbat câteva cuvinte, apoi s-au îndreptat spre limuzină, unde a urmat un moment comic: nu s-au putut înțelege, preț de câteva secunde, care să intre primul în maşină. 

Miercuri, un video publicat de Kremlin de la primirea festivă a oaspetelui rus în principala piaţă din Phenian, decorată cu portrete uriaşe ale celor doi lideri, arată mii de locuitori ai capitalei nord-coreene, inclusiv numeroşi copii, salutându-i pe Putin şi Kim cu flori şi baloane în mâini, în sunetele unei orchestre militare. În timpul întâlnirii tete-a-tete, Putin i-a oferit lui Kim Jong Un un nou Aurus, un pumnal militar și un set de ceai. Înainte de încheierea vizitei şi liderul nord-coreean i-a oferit omologului rus doi câini din rasa pungsan şi mai multe lucrări de artă. 

Câinii din rasa pungsan, numiţi după o zonă a ţării, sunt recunoscuţi pentru loialitatea şi inteligenţa lor. Sunt câini de vânătoare cu blana groasă şi albă, urechile ascuţite şi ochi căprui. În 2018, doi patrupezi din aceeaşi rasă au fost dăruiţi de liderul nord-coreean preşedintelui sud-coreean de atunci, Moon Jae-in, după summitul de la Phenian. În urma unor neînţelegeri privind costurile îngrijirii lor, Gomi și Songgang au ajuns la o grădină zoologică din oraşul Gwangju.

Articolul continuă după reclamă

Concluziile vizitei lui Putin la Phenian

Pe acelaşi subiect

Vladimir Putin și Kim Jong Un au semnat miercuri, la Phenian, un acord de parteneriat strategic. Conţinutul documentului nu a fost încă publicat oficial, dar presa rusă scrie că prevede extinderea cooperării, inclusiv în domeniul militar. SUA şi aliaţii lor au acuzat Coreea de Nord că a furnizat muniţie şi rachete Rusiei pentru războiul din Ucraina şi se tem că vizita lui Putin ar putea duce la noi livrări.

Delegația rusă și cea coreeană prezente la ceremonie au aplaudat după de semnare. Putin și Kim Jong Un au schimbat copii ale documentului și apoi au părăsit sala împreună. "Acesta este un document cu adevărat revoluţionar!", a declarat Vladimir Putin la conferinţa de presă de după semnarea acordului. "Acordul de parteneriat cuprinzător semnat astăzi prevede, printre altele, acordarea de asistență reciprocă în cazul unei agresiuni împotriva uneia dintre părți", a declarat Putin.

"Atât Rusia, cât şi Coreea (de Nord) urmăresc o politică externă independentă şi nu acceptă limbajul şantajului şi al diktatului", a mai avertizat el. "Rusia nu exclude dezvoltarea cooperării tehnico-militare cu Coreea de Nord" a transmis preşedintele rus. Liderul rus a mai spus şi că regimul de sancțiuni al Consiliului de Securitate al ONU împotriva Coreei de Nord lansat de Statele Unite trebuie revizuit.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie. ...

Întrebarea zilei
Aţi avea încredere să cumpăraţi o locuinţă nouă cu criptomonede?
Observator » Ştiri externe » Putin a primit doi câini din rasa pungsan de la Kim Jong Un, după semnarea acordului care a dat fiori Occidentului