Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Putin a spus că a primit o "ofertă secretă" din Ucraina

Vladimir Putin a declarat la summitul BRICS din Kazan că reprezentantul Turciei la sesiunea din septembrie a Adunării Generale a ONU de la New York a primit o ofertă din partea Ucrainei pentru Rusia şi că a transmis aceste informații Kremlinului.

de Redactia Observator

la 25.10.2024 , 14:59

Putin a spus că a primit o "ofertă secretă" din Ucraina Putin a spus că a primit o "ofertă secretă" din Ucraina - Profimedia

Războiul în Ucraina. Preşedintele Rusiei susţine că a fost de acord cu propunerea făcută de Ucraina prin intermediul Turciei, dar acuză că ulterior președintele ucrainean Volodimir Zelenski a prezentat "planul de victorie" iar acest lucru, potrivit liderului de la Kremlin, a exclus posibilitatea negocierilor, relatează agenţia rusă de stat RIA Novosti, citată de siteul ucrainean Ukrainska Pravda

Vladimir Putin nu a spus clar la conferinţa de presă ce conţinea "ofertă secretă", dar la începutul toamnei presa ucraineană a relatat despre o presupusă propunere ca Rusia să oprească la iarnă atacurile asupra infrastructurii energetice din Ucraina. 

"Turcia a prezentat și o inițiativă în ceea ce privește situația din Marea Neagră: să asigure o navigație sigură, să încheie anumite acorduri și aranjamente privind siguranța instalațiilor de energie nucleară. Am fost de acord, iar apoi liderul regimului de la Kiev a spus 'Fără negocieri'", a declarat Putin în cadrul conferinței de presă de după summitul BRICS din Kazan. 

Articolul continuă după reclamă

Când i s-a cerut să evalueze șansele de a rezolva războiul cu Ucraina de la unu la zece, Putin a refuzat să o facă spunând că este nepotrivit.

Pe acelaşi subiect

Ukrainska Pravda aminteşte că președintele Ucrainei a declarat pe 21 octombrie că dacă Rusia opreşte atacurile aeriene asupra instalațiilor energetice din Ucraina și a navelor de marfă din Marea Neagră acest lucru ar putea deschide calea negocierilor pentru încheierea războiului din Ucraina și ar fi un pas semnificativ către detensionarea conflictului.

Ucraina ar putea avea cea mai grea iarnă de la începutul invaziei ruse

Ucraina s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la începutul războiului, a avertizat noul secretar general al NATO, Mark Rutte. "Rusia continuă să desfăşoare lovituri cu rachete asupra infrastructurilor energetice esenţiale ale Ucrainei (...), care s-ar putea confrunta cu cea mai grea iarnă de la începutul invaziei" ruse, a spus Rutte pe 8 octombrie. 

Armata ucraineană continuă în acest timp să piardă teren pe frontul din estul Ucrainei, unde armata rusă anunţă aproape zilnic ocuparea de noi localităţi, în pofida incursiunii ucrainene lansate în august în provincia rusă Kursk prin care Kievul a sperat că va forţa Moscova să mute de pe frontul ucrainean suficiente trupe pentru a-i opri acolo înaintarea. Mark Rutte a admis că situaţia armatei ucrainene pe câmpul de luptă este "dificilă", dar a ales să vorbească mai degrabă despre costul în vieţi omeneşti suferit de armata rusă, susţinând că aceasta din urmă pierde zilnic peste o mie de oameni, morţi şi răniţi.

Ucrainenii "au nevoie de ajutorul nostru continuu, asta este absolut clar. Au nevoie acum şi de asemenea ulterior", după război, a indicat noul secretar general al NATO, salutând "reuniunea foarte importantă", prevăzută iniţial pentru sâmbătă, a liderilor celor circa 50 de ţări care oferă ajutor militar Ucrainei în războiul cu Rusia.

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Resimţiţi efectele trecerii la ora de iarna?
Observator » Ştiri externe » Putin a spus că a primit o "ofertă secretă" din Ucraina